Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Tészták
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
2,5 dl tej
10 dkg porcukor ½ kk kanál só 10 dkg vaj 2 tojássárgája 50 dkg rétesliszt 2,5 dkg friss élesztő ½ dl rum fél maréknyi mazsola fél maréknyi apróra vágott dió egy maréknyi szeletelt mandula 1 tojás a kenéshez 1 evőkanál porcukor a szóráshoz
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A megmosott mazsolát áztassuk be a rumba.
Az élesztőt egy kis cukros tejben felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóval összeállítjuk,dagasztjuk.A megolvasztott,de már lehűlt vajat a dagasztás végén dolgozzuk bele a tésztába.Kb fél órát pihentetjük,majd a diót és a mazsolát is beledolgozzuk.Langyos helyen megkelesztjük. Amikor megkelt osszuk el a tésztát kilenc egyforma részre,majd enyhén belisztezett gyúródeszkán mindegyik cipóból sodorjunk egyforma hosszú rudakat. Négy tésztarúdból fonjuk meg a kalács alsó részét.Középről kezdjük a fonást.Nem kell szorosra fonni.Három másik rúdból pedig,a szokásos módon készítsünk hármas fonatot.A megmaradt két rudat sodorjuk össze. A tepsibe tegyünk sütőpapírt tegyük bele a négyes fonatot,majd erre helyezzük rá a hármas fonatot,erre pedig a két összesodort szálat.Rövid ideig hagyjuk kelni.Majd kenjük meg a felvert tojással,szórjuk meg mandulával. Néhány hústűvel,vagy fogpiszkálóval tűzzük össze a fonatokat,hogy ne csússzon szét. Előmelegített sütőben 220 C fokon 10 percig süssük,majd csökkentsük a hőmérsékletet 160 C fokra,és süssük tovább 30 percig.Amikor kisült,szórjuk meg porcukorral.
Elkészítési idő:
2 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:801 |
2009-06-02 22:01:52 |