Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Tészták
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
• 1/2 kg szikkadt szeletelt kenyér, vagy kétszersült
• 1 l tej • 5 tojás • vaj • dió • lekvár • cukor • fahéj • vaníliás cukor
Diós máglyarakás képes recept
|
||||||
Elkészítés:
Az almákat megmosom, félbevágom , magházukat kiveszem, húsukat vékonyan fölszeletelem. A tejet fölforralom az ízlés szerinti cukor felével. A tojások sárgáját a megmaradt cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, a forró tejet rácsurgatom és keverem, hogy ne csapódjon ki a tojás sárgája. Egy tűzálló tálat kivajazok (én maghasfalú jénait használok), megszórom darált dióval. Ezután elhelyezem a kenyér, vagy kétszersült szeleteket. Rálocsolok egy kis tejet, megszórom dióval és az almát egyenletesen ráhalmozom, megszórom fahéjjal,majd a maradék zsemlével beborítom és így folytatom amíg az alapanyagok el nem fogynak, kenyérszeletekkel fejezem be. A megmaradt tejjel nyakon öntöm, a tetejére vajat forgácsolok és be teszem sülni a sütőbe. Ezalatt a tojásfehérjét kemény habbá verem a vége felé apránként a egy kis cukrot és lekvárt is hozzáadok. légkeveréses sütőben 165 °C-on kb. 30 percig sütöm. Amikor megsült megkenem a lekváros keményhabbal, és visszatolom a sütőbe. A lángot mérsékelem és még kb.10-15 percig sütöm. Amikor elzárom a lángot a sütőajtót kinyitom és a habot 10 percig így szárítom. Majd kiveszem, s ha kihűlt hütőbe teszem. Mi hűtve szeretjük. Torta szerű szeletekre vágom. Isteni finom. Nem volt felbontva baracklekvárom így szilvalekvárral készítettem, de így is nagyon finom sőt egy kicsit pikánsabb.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:3071 |
2011-01-29 23:45:37 |