Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Habosra keverjük a tojások sárgáját a vajjal és a maradék cukorral. Beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat, egy csipet sót, és simára keverjük. Végül a felvert tojáshabot is lazán beleforgatjuk. Nem túl forró palacsintasütőbe teszünk egy merőkanálnyi masszát, és kisütünk. Csak az egyik oldalát sütjük, nem fordítjuk meg. A fél oldalán megsült palacsintát egy tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral. Kisütjük a következő palacsintát is. A lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk cukros dióval. A következő fél oldalán megsütött palacsinta a diós rétegre jön, erre azonban csokoládét szórunk. A rétegezést ebben a sorrendben folytatjuk: lekváros-diós-csokoládés. A legfelső palacsintára reszelt csokoládét szórunk, és úgy szeleteljük fel mint egy tortát.
Kínálhatunk hozzá csokoládéöntetet és tejszínhabot is.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:1112 |
2009-11-01 18:11:12 |