Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
A tésztához:
5 db tojás 15 dkg porcukor 25 dkg liszt ![]() 1 tk. szódabikarbóna 1 db citrom A krémhez: 3 db tojássárgája 5 dkg porcukor 10 dkg ráma 15 dkg darált dió A piskótalapok lekenéséhez: baracklekvár A mázhoz: 20 dkg porcukor 3 ek. citromlé
Diós citromkocka képes recept
|
||||||
Elkészítés:
Elkészítése:
Felverjük a tojásfehérjét, majd belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a szódabikarbónát, a citrom reszelt héját, majd a citrom levét. A tepsit kibéleljük sütőpapírral(25×39 cm) és a tésztát aranysárgára sütjük kb. 200 °C-on. A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral gőz fölött addig keverjük, amíg megsűrűsödik. A habosra kikevert rámához, belevegyítjük a darált diót, majd a kihűlt masszával összedolgozzuk. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk,lekvárral megkenjük és megtöltjük a diókrémmel. A tetejét bevonjuk az 1 evőkanál forró vízzel alaposan kikevert citromos mázzal és darabolt dióval megszórjuk. Tálalás előtt 30 percig hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve kínáljuk. (kevés kis meggyszörpöt cseppentettem a mázba)
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák
![]() |
||||||
id:3584 |
2012-03-25 17:37:31 |