Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
narancshéj
cukor ![]() víz
Cukrozott narancshéj képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A narancsokat alaposan megmosom /dörzsi szivacs/, majd zöldséghámozóval a héját vékonyan eltávolítom.Ha a narancs fehér részéből még maradna a héj belsején, éles késsel azt is leszedem. Az így nyert héjakat apróra kockázom és egy edénybe téve vizet öntök rá. A narancshéj ebben a vízben ázik 3-4 napon keresztül, úgy hogy napota többször lecserélem. Elkészítés előtt leszűröm róla a vizet és megmérem a narancshéj súlyát.Amennyi a narancshéj súlya, annyi súlyú cukorból, kevés vízzel szirupot főzök/ kb. 3-4 dl víz kell fél kiló cukorhoz/. Ha a szirup el kezd sűrűsödni, belekeverem a narancshéjakat is és állandó keverés mellett 10-15 percig tovább főzöm. Ha a héjak jól beitták a szirupot, villával, kristálycukorral meghintett tálra szedem és jól megforgatom őket a cukorban.Tálon megszárítom és jól záródó, csavaros üvegbe töltöm.
Sokoldalúan felhasználható, különleges "édességet" kapok, mely hónapokig eltartható.Kitűnő sütemények tésztájába, krémekbe keverve vagy puszedlik tetejére.Torták díszítésére is használható. Narancs helyett citromhéjjal is készíthető, de az alapos megmosástól a gyümölcsök vegyszerrel való kezelése miatt semmiképpen se tekintsünk el!
Elkészítési idő:
30 perc
|
||||||
Kategóriák
![]()
Cimkék
![]() |
||||||
id:2898 |
2010-10-19 13:13:39 |