Navigáció: Címlap Receptek Desszertek Csörögefánk nem csak farsangra

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Desszertek

Csörögefánk nem csak farsangra

Hozzávalók:
A tésztához:
5 tojássárgája
25 dkg liszt
2 ek. tejföl
2 kk. porcukor
1 kk. rum
csipet
A szóráshoz:
porcukor
1 vaníliás cukor
A sütéshez:
olaj
Csörögefánk nem csak farsangra képes recept
Elkészítés:
A hozzávalókból kissé kemény,de gyúrható tésztát állítunk össze.
A tésztából cipót formálunk.
Gyúrótáblára tesszük,tállal lefedve 15 percig pihentetjük.
A pihentetés fontos,mert így könnyebb lesz a tésztát nyújtani.
A tésztát 2-3 mm-re nyújtjuk,derelyevágóval 1-másfél cm-es csíkokat vágunk és ezeket egymáson átvetve különböző szalagokat formálunk.
A sütéshez az olajat felforrósítjuk és sütjük.
A csörögefánk gyorsan sül,ezért néhány pillanat alatt fordítsuk meg.
Vaníliás porcukorral meghintve,azon frissiben tálaljuk.
Adhatunk hozzá házi baracklekvárt,illetve áfonyalekvárt,illetve eperdzsemet.
Elkészítési idő: 1 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
finom,  gyors,  fánk
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Edit adatlapjaEdit
Házas vagyok,2 leánygyermekes anyuka és 3 fiú unokás nagymama.
Gasztrokalandor pontok: 34566
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:2889
2010-10-11 23:06:46

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!