Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
A hozzávalókból kissé kemény,de gyúrható tésztát állítunk össze.
A tésztából cipót formálunk. Gyúrótáblára tesszük,tállal lefedve 15 percig pihentetjük. A pihentetés fontos,mert így könnyebb lesz a tésztát nyújtani. A tésztát 2-3 mm-re nyújtjuk,derelyevágóval 1-másfél cm-es csíkokat vágunk és ezeket egymáson átvetve különböző szalagokat formálunk. A sütéshez az olajat felforrósítjuk és sütjük. A csörögefánk gyorsan sül,ezért néhány pillanat alatt fordítsuk meg. Vaníliás porcukorral meghintve,azon frissiben tálaljuk. Adhatunk hozzá házi baracklekvárt,illetve áfonyalekvárt,illetve eperdzsemet.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
|
||||||
id:2889 |
2010-10-11 23:06:46 |