Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
2 tojás
4 evőkanál cukor 1 kis tábla tortabevonó ét 1 kis tábla fehér csokoládé 2 dl növényi alapú tejszín 4 kis méretű lufi
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
Mindkét csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
A lufit ökölnyi nagyságúra fújjuk. Vigyázzunk, gyorsan kell dolgozni és a csokoládé ne legyen forró. Langyos állapotban, de még folyósan a lufit félig belemártjuk az étcsokoládéba. Majd a lufit fejjel lefelé egy pohárba tesszük és hagyjuk megdermedni. Ha megdermedt a fehér csokival kiskanál segítségével becsíkozzuk. Ha teljesen megszáradt a lufit vékony tűvel megszúrjuk és óvatosan kieresztjük a levegőt. Kész is a csoki kelyhünk, amibe a krémet fogjuk beletenni. A tejszínt kemény habbá verjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 2 evőkanál cukorral felhabosítjuk. A fehérjét majdnem kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a másik 2 evőkanál cukrot és kemény habbá verjük. Mindhárom hozzávalót elfelezzük. Az étcsokoládét meleg, folyós állapotában ( ha kell, helyezzük vissza a vízfürdőbe) a tojássárgájához keverjük. Dolgozzunk gyorsan, nehogy korán megdermedjen. Ehhez hozzá keverjük a tojásfehérjét és a végén beledolgozzuk a tejszínhabot is. A fehér csokival ugyanígy járunk el. Kész a két krémünk. Habzsák segítségével a kelyhekbe halmozzuk, de rakhatjuk evőkanállal is. A kistányérokat előkészítjük közepébe olvasztott csokit cseppentünk, erre helyezzük a kelyheket, így nem fog felborulni. Díszítésként olvasztott csokit és tejszínhabot használunk.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
|
||||||
id:1986 |
2010-04-04 15:06:03 |