Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tésztához: 3 db tojás 9 dkg porcukor 1 tasak vaníliás cukor 8 dkg finomliszt 1 evőkanál kakaó (cukrozatlan) Töltelékhez: Kevés ribizlilekvár Krémhez: 250 ml hideg habtejszín 1 evőkanál porcukor 1 kávéskanál őrölt fahéj 1 tasak habfixáló Ezenkívül: 25 dkg gesztenye massza 3 evőkanál porcukor 2 teáskanál rumaroma 5 dkg tortabevonó csokoládé Előkészítés: A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Csokis gesztenyés süti képes recept
|
||||||
Elkészítés:
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a kakaóval elkeverjük, a masszához szitáljuk, és jól elkeverjük. A tésztát a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük 180 fokon. Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 10 perc A megsült tésztát porcukorral meghintett munkalapra borítjuk. A tésztát hosszában ketté vágjuk. A tészta egyik felét a lekvárral megkenjük, a másik felét ráfektetjük. A krémhez a tejszínt a porcukorral, a fahéjjal és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A gesztenyemasszát a porcukorral és a rum aromával jól elkeverjük, majd egyenletesen a krémre reszeljük. Előzőleg tegyük egy rövid időre a fagyasztóba,könnyebben tudjuk reszelni! Ízlés szerint megolvasztott tortabevonóval díszítjük.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
id:3901 |
2012-12-26 22:48:38 |