Navigáció: Címlap Receptek Levesek Csókakői kolbászleves, ahogy mi szeretjük

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Levesek

Csókakői kolbászleves, ahogy mi szeretjük

Hozzávalók:
1 nagy vöröshagyma
4 evőkanál olaj
30 dkg füstölt kolbász
3 teáskanál pirospaprika
25-25 dkg fagyasztott zöldborsó és zöldbab
2-3 gerezd fokhagyma
őrölt köménymag
1 kiskanál Erős Pista
1 babérlevél
2 kiskanál
2 dl tejszín
1 csapott evőkanál liszt (teljes kiőrlésű rozsliszt)
fél citrom leve, vagy citromlé
1 kiskanál mustár
1 kiskanál szárított tárkonylevél
Csókakői kolbászleves, ahogy mi szeretjük képes recept
Elkészítés:
A hagymát megtisztítottam és apró kockákra vágtam, a lábasban a forró olajon, kis lángon fedő alatt megfonnyasztottam. A kolbászt - miután bőrét lehúztam - karikákra szeleteltem. Egy jó tanács, sokkal könnyebb a kolbász héját lehúzni, ha hideg vízzel leöblítem és utána szinte egy húzásra lejön a héja. Olyan kolbászt érdemes választani ennek e levesnek az elkészítéséhez, amely jól szeletelhető, így nem fő szét. Én Temesvári füstölt csípős kolbászt használtam, mert igen finom és jól szeletelhető. Az üvegesre pirított hagymára rádobtam a kolbászt, közepes lángon 1-2 percig pirítottam, majd pirospaprikával meghintettem, elkevertem, hozzáadtam a zöldborsót és a zöldbabot. Nagy lángra állítottam, 1,5 liter vizet öntöttem rá. A levest fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával, a köménnyel, a Erős Pistával, sóval babérral fűszereztem. Kb. 10-15 percig főztem, ezalatt a borsó és a bab is megpuhult. Közben a tejszínt egy nagyobb bögrébe öntöttem, belekevertem a lisztet, a citrom levét és a mustárt és simára kevertem. A levesből fél merőkanálnyit kivettem és a tejfölös keverékbe öntöttem apránként és kevergettem. Majd ezt az elegyet a fövő levesbe öntöttem. Takarékra tettem a tűzhelyet és még 3-4 percig kis lángon tovább főztem, így a leve kissé besűrűsödik, majd tárkonnyal ízesítettem. Nagyon selymes finom, ízletes, tartalmas levesünk készült, amely beillik egytálételnek is, finom ropogós kenyérrel.
Elkészítési idő: 1,5 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
leves,  Csókakői kolbászleves,  kolbász
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Mrita adatlapjaMrita

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!

Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Gasztrokalandor pontok: 1183
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:3298
2011-06-19 19:38:14

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!