Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Levesek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
1 nagy vöröshagyma
4 evőkanál olaj 30 dkg füstölt kolbász 3 teáskanál pirospaprika 25-25 dkg fagyasztott zöldborsó és zöldbab 2-3 gerezd fokhagyma őrölt köménymag 1 kiskanál Erős Pista 1 babérlevél 2 kiskanál só 2 dl tejszín 1 csapott evőkanál liszt (teljes kiőrlésű rozsliszt) fél citrom leve, vagy citromlé 1 kiskanál mustár 1 kiskanál szárított tárkonylevél
Csókakői kolbászleves, ahogy mi szeretjük képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A hagymát megtisztítottam és apró kockákra vágtam, a lábasban a forró olajon, kis lángon fedő alatt megfonnyasztottam. A kolbászt - miután bőrét lehúztam - karikákra szeleteltem. Egy jó tanács, sokkal könnyebb a kolbász héját lehúzni, ha hideg vízzel leöblítem és utána szinte egy húzásra lejön a héja. Olyan kolbászt érdemes választani ennek e levesnek az elkészítéséhez, amely jól szeletelhető, így nem fő szét. Én Temesvári füstölt csípős kolbászt használtam, mert igen finom és jól szeletelhető. Az üvegesre pirított hagymára rádobtam a kolbászt, közepes lángon 1-2 percig pirítottam, majd pirospaprikával meghintettem, elkevertem, hozzáadtam a zöldborsót és a zöldbabot. Nagy lángra állítottam, 1,5 liter vizet öntöttem rá. A levest fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával, a köménnyel, a Erős Pistával, sóval babérral fűszereztem. Kb. 10-15 percig főztem, ezalatt a borsó és a bab is megpuhult. Közben a tejszínt egy nagyobb bögrébe öntöttem, belekevertem a lisztet, a citrom levét és a mustárt és simára kevertem. A levesből fél merőkanálnyit kivettem és a tejfölös keverékbe öntöttem apránként és kevergettem. Majd ezt az elegyet a fövő levesbe öntöttem. Takarékra tettem a tűzhelyet és még 3-4 percig kis lángon tovább főztem, így a leve kissé besűrűsödik, majd tárkonnyal ízesítettem. Nagyon selymes finom, ízletes, tartalmas levesünk készült, amely beillik egytálételnek is, finom ropogós kenyérrel.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
id:3298 |
2011-06-19 19:38:14 |