Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
Egy megfelelő méretű tepsit kikenünk olajjal.
A csirkemelleket hosszában elfelezzük, és az így kapott 4 darabot, kicsit bevagdaljuk. Így a pác majd jól át tudja járni a csirkét. A páchoz az újhagymát felaprozzuk. Ezután összekeverjük az Erős Pistával, a sóval, a fűszerekkel és az olajjal, aztán a páccal alaposan bedörgöljük a 4 húsdarabot, és a metszésekbe is bőven juttatunk belőle. A bepácolt csirkemellet betesszük a hűtőbe. Minél tovább marad, annál finomabb lesz.(ez lehet pár perc, de akár 1 nap is.) A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A kiolajozott tepsit letakarjuk alufóliával, és a csirkét 25-30 perc alatt megsütjük. Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát, hogy a húsdarabok rendesen megpiruljanak. Akkor vannak készen, ha beléjük szúrunk egy késsel, és nem rózsaszín, hanem áttetsző lé jön ki belőlük. 4 adag lesz belőle Köretet tetszőlegesen variálhatjuk.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:2292 |
2010-05-06 09:03:42 |