Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Levesek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
15 dkg lencse
10 dkg szalonna 1 fej hagyma zsír vagy olaj 4-5 dkg liszt csípős paprika ízlés szerint (legjobb a szárított) 2 gerezd fokhagyma 2 húsleveskocka 1 babérlevél só őrölt bors petrezselyemzöld vagy zellerzöld
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A lencsét válogatás után megmossuk,és főzés előtt 1-2 órával beáztatjuk.
A szalonnát felkockázzuk. A hagymát,fokhagymát apróra vágjuk,felhevített zsiradékban világosra pirítjuk.Hozzátesszük a szalonnát,az apróra tört (vagy felkarikázott) csípős paprikát,és állandóan keverve megpirítjuk.Rászórjuk a lisztet,azzal még kicsit pirítjuk.Utána kb. 1-1,5 liter vízzel felöntjük, beletesszük a leszűrt lencsét,a leveskockát,sózzuk,borsozzuk. Addig főzzük,míg a lencse megpuhul.Beleszórjuk a vágott petrezselyemzöldet,kicsit összeforraljuk. Tanácsok: Aki szereti,tejfölt is tehet a tetejére tálaláskor. Friss,puha kenyérrel kiváló étel.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:2245 |
2010-04-27 19:58:36 |