Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Levesek
|
||||||
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéslapocka
- 1 evőkanál libazsír - 2 szál sárgarépa - 2 szál fehérrépa - 1 fej karalábé - 1 db zeller - 2 fej vöröshagyma - 2 db burgonya - 1 db zöldpaprika - 1 fej karfiol - 1 szelet kelkáposzta - 1 csokor petrezselyem zöld - 1 csokor zellerlevél - 1 késhegynyi pirospaprika - 1 csipet őrölt bors - 1 csipet ételízesítő - ízlés szerint só Csipetke - 1 db tojás - 1 maréknyi finom liszt - ízlés szerint só
Csipegetett leves képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A húst, sárgarépát, petrezselymet, karalábét, zellert, krumplit apró, csipetnyi darabokra vágjuk. Az egyik fej vöröshagymát lereszeljük. Ötliteres fazekunkban a libazsírt felengedjük, benne a reszelt hagymát üvegesre pirítjuk. Beletesszük a húst, kevés pirospaprikával megszórjuk. Amikor félpuha, hozzáadjuk a zöldségeket. Kevés együttes párolás után felengedjük a kívánt mennyiségre, ízesítjük a zöldpaprikával, a hagymával, a csokor petrezselyem és
zeller zöldjével, a kelkáposztával és a karfiollal. Ekkor adjuk hozzá az ételízesítőt meg az őrölt borsot. Míg felpezsdül a leves, elkészítjük a csipetkét. Lassú tűzön készre főzzük, sózzuk is. Tálalás előtt a hagymát, kelkáposztát, karfiolt, petrezselyem és zeller zöldjét kivesszük a levesből. Míg felpezsdül a leves, elkészítjük a csipetkét. Lassú tűzön készre főzzük, sózzuk is. Tálalás előtt a hagymát, kelkáposztát, karfiolt, petrezselyem és zeller zöldjét kivesszük a levesből.
Elkészítési idő:
2 óra
|
||||||
Beküldte:
|
||||||
id:2554 |