Navigáció: Címlap Receptek Desszertek Cseresznyés lepény

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Desszertek

Cseresznyés lepény

Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál porcukor

12 dkg margarin
3 tojás
1 tejföl
3/4 kg cseresznye
zsemlemorzsa
2 evőkanál cukor
rétesliszt
Hirdetés

Elkészítés:
Elkészítjük a tésztát: A lisztet, a sütőport, a porcukrot, egy pici sót, a margarint, 1 tojássárgáját összedolgozzuk annyi tejfölel, hogy szép, sima tésztát kapjunk. Egy tepsit margarinnal kikenünk, liszttel beszórunk és belesimítjuk a tésztát úgy, hogy pereme legyen. A tésztát megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, és rátesszük a kimagozott cseresznyét. A tetejét ismét megszórjuk zsemlemorzsával vagy dióval kevert porcukorral. 2 tojássárgát habosra keverünk 2 evőkanál cukorral, 1 dl tejföllel, 2 evőkanál rétesliszttel és 3 tojás kemény habjával. A habos keveréket a cseresznyére öntjük, és előmelegített sütőben rózsaszínre sütjük.
Elkészítési idő: 1,5 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
sonsy adatlapjasonsy

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!

Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Gasztrokalandor pontok: 1615
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:1108
2009-11-01 17:48:39

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!