Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítem. Egy nagyobb serpenyőben felmelegítem az 55 g vajat, a barnacukrot és a balzsamecetet. Ha elolvadt a cukor, hozzáadom a cseresznyét, 2 percig forralom.
Egy tálban összekeverem a kétféle lisztet, a sütőport és a sót. A 113 g vajat habosra keverem, hozzáadom a cukrot, és világosra, levegősre verem. Hozzáadom a tojások sárgáját és a vaníliát, majd két részletben felváltva a lisztet és a tejet. A tojások fehérjét habosra keverem, beleteszem a borkőt, és keményre verem a habot. Egy szilikon spatulával a masszához keverem a tojásfehérjét 3 részletben. Az elkészült piskótatésztát ráöntöm a serpenyőben várakozó cseresznyékre, szépen elsimítom. 45 percre mehet a sütőbe. Ha kész a sütemény, a szélét a spatulával fellazítom, a tetejére helyezek egy nagy tányért és megfordítom a serpenyőt. Ezután már a cseresznye a torta tetején lesz. Még 5 percig rajtahagyom a serpenyőt, hogy a szósz rácsorogjon a süteményemre. Legalább 45 percig még kibírom, hogy magában hűljön a cseresznyés torta.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:3144 |
2011-03-10 16:19:49 |