Navigáció: Címlap Receptek Húsételek Sertés Császárhús

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Sertés

Császárhús

Hozzávalók:
Hozzávalók 1 kg elkészítéséhez:
1 kg szalonnás oldalas,
20 dkg konyhasó,
20 dkg pác
Hirdetés

Elkészítés:
A császárhúst a sonkasertések szalonnás oldalasából készítjük. Az oldalast a hasaljjal együtt téglalap alakúra formázzuk. A benne levő bordacsontokat és porcogókat kifejtjük belőle, majd az elkészített pác só keverékkel minden oldalán bedörzsöljük. Egy-két napig állni hagyjuk, átrakjuk, 10-12 napig 16Beº-os páclében érleljük. Érlelés után kiáztatjuk, meleg vízzel lemossuk, két végére zsineget fűzünk, felakasztjuk, szikkasztjuk és hideg füstre tesszük. Szép aranybarnára füstöljük.
Elkészítési idő: 1,5 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Bártfai Laci bácsi adatlapjaBártfai Laci bácsi

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!

Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Gasztrokalandor pontok: 663
Bártfai Laci bácsi bannere
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:1222
2009-11-07 14:36:56

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!