Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Sertés
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Hozzávalók 1 kg elkészítéséhez:
1 kg szalonnás oldalas, 20 dkg konyhasó, 20 dkg pác só
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A császárhúst a sonkasertések szalonnás oldalasából készítjük. Az oldalast a hasaljjal együtt téglalap alakúra formázzuk. A benne levő bordacsontokat és porcogókat kifejtjük belőle, majd az elkészített pác só keverékkel minden oldalán bedörzsöljük. Egy-két napig állni hagyjuk, átrakjuk, 10-12 napig 16Beº-os páclében érleljük. Érlelés után kiáztatjuk, meleg vízzel lemossuk, két végére zsineget fűzünk, felakasztjuk, szikkasztjuk és hideg füstre tesszük. Szép aranybarnára füstöljük.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
id:1222 |
2009-11-07 14:36:56 |