Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Citromos túrótorta
Az omlós tésztához: 20 dkg liszt 1 db tojás 10 dkg vaj 10 dkg cukor 1 csg vaníliás cukor A torta forma kikenéséhez (26 cm) vaj A szóráshoz: zsemlemorzsa 1 doboz felezett őszibarack A túrókrémhez: 4 db tojás 22 dkg cukor 1 citromaroma vagy 1 nagy citrom leve és reszelt héja 1 kg túró 1 csg vaníliás pudingpor 2 dl tej Ezenkívül: citromszeletek és porcukor a díszítéshez
Citromos túrótorta képes recept
|
||||||
Elkészítés:
1.a lisztet a munkalapra szitáljuk és mélyedést nyomunk bele,a tojást hozzáadjuk.
2.A vajat darabokban a liszt közepébe tesszük,a cukrot és a vaníliás cukrot bele szórjuk. Az egészet sima tésztává dolgozzuk. 3.A tésztát fóliában legalább 1 órára hűtőbe tesszük. 4.A tésztát tortaforma nagyságának megfelelően kinyújtjuk. A kivajazott és a morzsával megszórt formába tesszük és a tészta peremét megemeljük. 5. A felezett barackokat lecsepegtetjük és a tésztán elrendezzük. 6.A tojásokat a cukorral,citromaromával habosra felverjük. Először a túrót,majd az átszitált pudingport,végül a tejet keverjük hozzá. 7. a túrómasszát a tésztára terítjük és kisütjük. 8.A kisült tésztát vegyük ki a sütőből és egy rácson hűtsük ki. Vegyük ki a formából és helyezzük el egy tálcán. 9.Díszítsük a tortát citromkarikákkal és levelekkel. Hintsük meg porcukorral és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe. Sütési hő(előmelegített): elektromos sütő 180 fok,hőlégkeverés 160 fok,gázhőfok 4. Sütésidő: Kb. 50-60 perc
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:3714 |
2012-05-05 18:52:38 |