Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
igény szerint tejföl( kb. 2dl)
- 2 db tojássárgája - 1 csomag sütőpor - 12 dkg porcukor - 20 dkg margarin - 60 dkg finom liszt - ízlés szerint baracklekvár - 25 dkg darált dió - 10-15 dkg kristálycukor - 1 csomag vaníliás cukor Krém - 5 dl tej - 3 evőkanál finom liszt - 1 evőkanál kristálycukor - 25 dkg margarin - 15 dkg porcukor - 1 db citrom - 1 adag reszelt citromhéj
Citromos-diós szelet képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrom. Négy cipóba osztom, majd a tepsi mérete szerint nyújtom. A tepsit gyengén megkenem fagyos margarinnal, beleteszem az első lapot. Bőven megkenem házi baracklekvárral, rászórom az ízlés szerinti kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót. Azután ráteszem a másik lapot, és szép világospirosra megsütöm. Ha elkészült, félreteszem. A másik két lapot külön-külön megsütöm, világosabbra, mint a diósat, majd kihűtöm.
Krém A krémhez a lisztet és a cukrot elkeverem a tejjel, felfőzöm, kihűtöm. A margarint a porcukorral habosra keverem, a citrom levét és reszelt héját is beleteszem. A kihűlt lisztes krémmel is jól összedolgozom, majd három részre osztom. Az alsó lapot megkenem krémmel, ráteszem a kihűlt diós lapot, és annak a tetejére is krémet teszek. Majd beborítom a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül. Vizes villával egyenes vagy kacskaringós mintákat húzok, és egy citrom héját vékonyan ráreszelem. Úgy is szép, ha csokoládét reszelünk a fehér krém tetejére.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
id:3246 |
2011-04-23 18:49:16 |