Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás, 1 csipet só, 1 evőkanál reszelt citrom vagy narancshéj, 15 dkg porcukor, 10 dkg liszt, 1 csomag vaníliás pudingpor. 1 csomag sütőpor, 3 evőkanál forróvíz. Krém: 1 csomag vaníliás pudingpor, 4 dl vízbe 1 citrom leve vagy 5 dl narancslé, 4 dl tejszín, 8 dkg porcukor, 1 ráma v. vaj /25 dkg/ kb 5 dkg cukor Teteje: A krém amellyel töltöttük a tortát, vagy 25 dkg porcukor, 1,25 dl víz, 2 citrom vagy 4 db narancs
Citrom - vagy narancstorta képes recept
|
||||||
Elkészítés:
Tészta:Tojások sárgáját a sóval,porcukorral,citrom vagy narancshéjjal,vízzel habosra keverjük,hozzáadjuk a lisztet,vaníliás pudingot,sütőport,és végül a tojások kemény habját is belekeverjük A tésztát 24 cm átmérőjű tortaformába sütjük. 180 fokon 30-35 perc.
Krém: Kevés citrom vagy narancslével a pudingport,porcukrot simára keverjük. A vizet a maradék citrom vagy narancslevet felforraljuk,és belefőzzük a pudingos masszát. Kihűtjük. A 25 dkg vajat a cukorral kikeverjük és a kihűlt masszával összekeverjük. Tejszínt habbá verjük,és óvatosan ezt is belekeverjük a krémbe. Tésztát 3 lappá vágjuk,és megtöltjük a krémmel,kívülről is bevonjuk. Majd 1-2 órára hidegre tesszük. Tetejére is lehet krémet tenni, majd a félretett tejszínből, körbe habrózsákat nyomni, és a habrózsák tetejére kb 6-8 db kis virágot tenni díszítésként. Lehet kevés csokireszelékkel is még díszíteni és virággal, alkalomhoz illően. VAGY:Teteje: Porcukrot a vízzel sziruppá főzzük. Narancsokat megpucoljuk,még a fehér hártyát is eltávolítjuk,és felszeleteljük,majd kis adagokba 3 percig áztatjuk benne. Rácsra téve hidegre tesszük,majd befedjük vele a tortát.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
id:2013 |
2010-04-05 07:32:10 |