Navigáció:
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek
Receptek, amelyek címkéje "ünnep"
2
2
Aszalt szilvával töltött csirkemell Az aszalt szilvát vörös borban beáztatjuk, majd lecsepegtetjük. A csirkemell szeleteket, sózzuk, borsozzuk, szilvákkal megtöltjük,...
[Szárnyas]
|
1
A tészta hozzávalóiból az élesztőt 1 tk. cukorral 1 dl tejben felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóival jól összegyúrjuk,hólyagosra...
|
1
2
1
A tészta hozzávalóiból az élesztőt 1 tk. cukorral 1 dl tejben felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóival jól összegyúrjuk,hólyagosra...
[Tészták]
|
1
2
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk,apránként adjuk hozzá a tejfölt.
Rugalmas,könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk.
4 cipóra...
|
3
Citromos-mákos pettyeske A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,ha nem állna össze a tészta,akkor egy kis tejet adjunk hozzá. A tésztát 3 részre osztjuk, hideg helyen... |
3
2
Egy kerek jénai tálat (nálam egy lábas volt) kibélelünk baconnal úgy, hogy legyen lelógó széle is.
A csirkemelleket megmossuk,...
[Szárnyas]
|
A tortalaphoz a tojásokat a cukorral 10 percig elektromos habverővel habosra keverjük,majd hozzáadagoljuk a vizet,az olajat és a...
|
6
5
1
1.
A vajat/margarint szelíd tűzön felforrósítjuk,lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük.
A lisztet összeszitáljuk a porcukorral,a...
|
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral,sóval,vaníliás cukorral jó habosra keverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük,bele...
|
1
1
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
A lisztet a darált és durvára vágott dióval,sütőporral,fahéjjal...
|
4
5
1
1
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,3-4 órát állni hagyjuk,a hűtőbe tesszük.
2 cipót formálunk.
Mind2-t kinyújtjuk,az...
|
1
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kis rudakat sodrunk belőle,kiflikké formáljuk és előmelegített sütőben kb 15 perc...
|
1
2
1
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 felé osztjuk.
Külön-külön 25×39 cm-es tepsi nagyságúra...
|
1
1. A tésztát előző este készítjük el. Meglangyosítjuk a tejfölt, elkeverjük az apróra tördelt élesztővel és a tojással. Elmorzsoljuk...
|
1
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit összefőzzük,hagyjuk kihűlni.
Én a kalácsot 10 dkg darált mákkal,10 dkg darált dióval...
|
1
Elkészítés:
Kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk.
A többi porcukorral a tojássárgákat habosra...
[Tészták]
|
1
Elkészítése:
A tekercstöltelékhez a mákot, a porcukrot, a lisztet, az olvasztott margarint, a sütőport, a tejet és a fahéjat pár percig...
|
1.
A tésztához az élesztőt feloldjuk kevés langyos vízben,de nem futtatjuk fel!
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot,az...
|
1
2
1.
a máktöltelékhez való cukrot a vízzel felforraljuk,a mákot belekeverjük,tűzről levéve hűlni hagyjuk.
A diótölteléket is így...
[Tészták]
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
2 cipót formálunk belőle,kinyújtjuk és nagy...
|
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57