Navigáció:
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek
Receptek, amelyek címkéje "sajtos"
3
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom. A krumplikat meghámozom és nagy lyukú reszelőn lereszelem. Ezt félóráig állni hagyom.
Utána...
[Szárnyas]
|
1
A hagymát durvára vágom, megpirítom étolajon. Közben a száraz hozzávalókat összekeverem. Mikor a hagyma elkészült, a tejjel és tojással...
|
1
Leves:
A leveshez valókat felteszem hideg vízben, lassú tűzön főzöm, csak akkor ízesítem, mikor már majdnem kész. A csirkecombokat...
|
1
A borjúbordák széleit vékonyan többször bevágjuk, sózzuk, majd margarinban, vagy vajban megsütjük. Arra kell ügyelni, hogy a csontoknál...
[Sertés]
|
1
3
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást,
sót, tejfölt, a megolvasztott vajat...
[Tészták]
|
2
A lisztet a zsírral, élesztővel, tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.
Kinyújtjuk, kb 4 mm-re, pogácsaszaggatóval...
[Tészták]
|
1
A tarjaszeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, befűszerezzük, tepsibe rakjuk. A húsra fektetünk egy-egy szelet szalonnát, majd a hús szélére...
[Sertés]
|
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk,beletesszük a 2 tojás sárgáját,és a 2 dl tejföllel összegyúrjuk. Ekkor egy igen lágy masszát...
|
A hozzávalókat összegyúrjuk (tejföl helyett tejet is tehetünk bele). Egy órán át hűvös helyen pihentetjük. 2 mm vastagra nyújtjuk és...
|
2
2
A tojássárgáját habosra keverem a sóval, a liszttel, a fejjel és a fehérborssal, majd hozzáadom a tojásfehérjéből vert kemény habot.
A...
|
A cukkinit megmossuk és egy cm vastag szeletekre vágjuk. Egy kiolajozott tűzálló tál aljára teszünk e gy réteget belőle, majd sózzuk és...
|
1
A lisztet elmorzsaljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sót és a szalagárét, a tojássárgáját és a tejfölt.
Ceruza vastagságúra nyújtjuk,...
|
2
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,folpacba csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
A tésztát vékonyra...
|
A tésztához valókat összeállítjuk, kinyújtjuk, rákenjük az elkevert krémet.
Felcsavarjuk, lefagyasztjuk.
Félig fagyosan vékonyra...
|
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Kis gombócokat formáltam,kicsit meglapítottam és a gofri sütőben megsütöttem.
Felét nagyobbra...
|
2
1
Tészta készítése:
A hideg tésztát másnap késfok vastagságúra nyújtjuk (fontos hogy elég vékony legyen), 1 tojást felverünk egy kanál...
|
A sajtot a vajjal habosra keverjük,majd hozzáadjuk a ütőporral elkevert lisztet,1-2 ek tejfölt.Deszkán jól összegyúrjuk.A tésztához...
|
A keményre főzött tojásokat felkarikázzuk,a sajtot lereszeljük.
A salátát kisebb darabokra tépkedjük.A retket hajszálvékony karikéra...
[Saláták]
|
1
Elkészítés:A kétféle lisztet,sót,szalakálit összekeverjük,majd elmorzsoljuk a margarinnal.Hozzáadjuk a tejfölt,tojást és alaposan...
|
1
Elkészítése:
Az élesztőt összemorzsoljuk,1/2 dl langyos tejben 1 mk. cukorral összekeverve felfuttatjuk.
A lisztet kelesztőtálba...
[Tészták]
|
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57