Navigáció:
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek
Receptek, amelyek címkéje "olasz"
1
Az átszitált lisztbe keverünk fél kk sót, majd összekeverjük a levesben elkevert szárított élesztővel, a cukorral, és a passzírozott...
|
Vágjuk kb egyforma kockára a megmosott padlizsánt, paprikát és a meghámozott paradicsomot. A szárzellert vékonyan szeleteljük fel. Vágjuk...
|
2
1
Hámozzuk meg, és kockázzuk fel a paradicsomot, vágjuk apróra a zöldpaprikát, az uborkát és a hagymát is. A paradicsomból, paprikából és...
|
2
A burgonyát megtisztítjuk, és sós vízben puhára főzzük. Ezután áttörjük, és hozzákeverjük az olívaolajat. Ha kihűlt, összegyúrjuk...
|
A pizzalapot kiveszem a hűtőből, hogy kiengedjen. Egy serpenyőben kevés olajon néhány percig dinsztelem a szeletelt gombát, félreteszem. A...
|
A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a gombát leöblítjük, és felszeleteljük. Egy liter vízben megfőzzük a leveskockákat, beletesszük a...
|
A lisztet összekeverem az élesztővel, majd hozzá adom a langyos tejet és annyi langyos vizet, amennyit felvesz. Ha kicsit ragadós a tészta,...
[Olasz]
|
1
4
Az apróra vágott fűszernövényeket az összezúzott kesudiót elkeverjük az olívaolajjal.
A szétzúzott fokhagymát és a reszelt parmezánt...
[Tészták]
|
Ha már kész "száraz" lasagnetésztát használunk, akkor a besamelmártást egy kicsit hígabbra készítsük, hogy a tésztalapokat jobban...
|
Elkészítése:
1. A lisztet 3 tk sóval keverőtálba szórjuk és 1/2 dl olajat öntünk rá.
Hozzáadjuk a 3,5 dl langyos vízben feloldott...
[Tészták]
|
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban,és 2-3 percig pirítsuk benne a vörös- és fokhagymát. öntsuj fel hallével és borral, majd...
|
1
5 dkg vajat felolvasztunk a fazékban.
A felaprított szalonnát egy kicsit megpirítjuk a vajon,hozzáadagoljuk a kis darabokra vágott...
|
1
Elkészítése:
A paradicsomot(2 db kivételével),a kétféle hagymát,a sárgarépát meg az egyik szár zellert nagy darabokra vágjuk.
A...
|
Először elkészítjük az olasz habcsókot. A cukrot, citromlevet és vizet 120 fokosra forraljuk, közben a tojásfehérjét félkemény habbá...
|
4
1
Az olajban megpirítjuk az aprított hagymát a szalonnával és a szétpréselt fokhagymával. Akkor felöntjük 3 liter vízzel, beledobjuk a...
|
A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Együtt pároljuk 1-2...
[Levesek]
|
1
1
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd forró olajban elősütjük, kiszedjük és félretesszük. A maradék olajban...
[Szárnyas]
|
A padlizsánokat megmossuk, meghámozzuk és hosszában fél cm vastag szeletekre vágjuk.
Megsózzuk és félre tesszük.
A kapribogyót,a...
|
A zsemléket kettévágjuk, és mindkét oldalon megpirítjuk őket. A vajat összekeverjük a zúzott fokhagymával és ezzel kenjük meg a...
|
A meghámozott padlizsánt vágjuk hosszában vastag szeletekre. Kenjük meg a szeleteket olajjal, majd tegyük őket sütőpapírra, és 200 fokos...
|
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57