Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57
Receptek
4
1
Egy deci meleg tejbe keverd bele az élesztőt, szórj bele egy kiskanál cukrot, és tedd félre néhány percig, amíg az a tejben...
|
Keverj össze minden hozzávalót. A keverékből formázz kis golyókat, süsd ki olajban, itasd le a zsiradékot, majd tálald.
|
Tisztítsuk meg, és főzzük puhára a burgonyát. Tegyünk egy lábasba 2,5 dl tejet, 6 dkg darabokra vágott vajjal, 1 kávéskanál porcukorral,...
|
1
Az élesztőt, egy kiskanál cukrot, egy evk. lisztet, 1 dl langyos tejes összekeverek és langyos helyen duplájára kelesztem. /ez a kovász/
A...
|
A tejet 1,25 dl vízzel,csipetnyi sóval,meg a vajjal felforralju.Egyszerre beleszórjuk a lisztet,és fakanállal addig verjük,amíg az edény...
|
A megszitált liszttel a vajat gyúródeszkán elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 5 tojássárgáját, a cukrot, a rumot, a tejfölt és a sót....
|
A hozzávalókból kissé kemény,de gyúrható tésztát állítunk össze.
A tésztából cipót formálunk.
Gyúrótáblára tesszük,tállal...
|
1
Az áttört túróhoz hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. Fél órát pihentetjük, majd a tésztát ujjnyi...
|
2
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,dagasztjuk,kétszeresére kelesztjük.
Kinyújtjuk,szaggatjuk.
Letakarva 15 percig pihentetjük.
Közepébe...
|
1
A hozzávalókat összekavarom és forró olajba, két kanál segítségével beleszaggatom. Porcukorral megszórva tálalom.
|
A tésztához forraljuk fel a vizet a sóval és a vajjal. A lisztet keverjük össze a keményítővel, adjuk a forrásban lévő vízhez, és...
|
1
A langyos tejben elkeverek 1 kávéskanál cukrot és az élesztőt megfuttatom. Hozzáadom a tojássárgáját, a langyos vajat, a rumot, és a...
|
1
Elkészítése ugyan úgy történik mint a palacsinta tésztának csak sűrűbbre hagyjuk és ehhez sütőport adunk.
Amikor csomómentesre...
|
Az élesztőből kevés langyos, cukros tejjel kovászt készítünk. A lisztet mély tálba tesszük és a megkelt kovászt a közepébe öntjük....
|
1
1
Elkészítése:
1 dll langyos tejbe teszünk egy mk. cukrot,az élesztőt bele morzsoljuk,majd letakarva felfuttatjuk.
A lisztet egy...
|
1
Elkészítés:
Kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk.
A többi porcukorral a tojássárgákat habosra...
[Tészták]
|
A tojássárgájákat a porcukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a rumot, a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a lisztet is....
|
2
4
2
A langyos tejben elkeverünk 0,5 tk. cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen kb. 5 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztbe belekeverjük...
|
Elkészítése:
A hozzávalókat összekevertem.
8 db gombócot formáltam belőle.
A serpenyőben kevesebb olajat felhevítettem,a gombócokat...
|
2
1
Igaz, hogy kelt tészta, de nem kell várni a kelesztéssel, mert ahogy elkészül már süthetjük is!
A lényeg, hogy meleg helyen, langyos...
|
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57