Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
- 0,5 l testes chinati bor
- 0,5 l alaplé - 220 gr risotto rizs (pl. carnaroli) - 10 dkg vaj - 1 db. közepes vöröshagyma ![]() - 1 db. nagy gerezd fokhagyma ![]() - 2-2 tk. friss és apróra vágott kakukkfű és rozmaring - 30 gr reszelt parmezán + ízléstől függően a risotto tetejére
Chinati risotto képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A vajnak bő 3/4 részét közepes lángon felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a fokhagymát is, s éppen csak egy picit megfuttatjuk a vöröshagymával, csak annyira, hogy az illatát megérezzük, s máris hozzáadjuk a rizst, a rozmaringot és a kakukkfüvet, és állandóan kevergetve süssük üvegesre az összes szemet. Ekkor hozzáöntünk 3 dl bort és addig keverjük, amíg fel nem szívja a rizs a bort. Ezután a levessel tesszük ugyanezt. Levesmerő kanállal adagoljuk a levest a rizshez, s állandóan keverjük, majd pótoljuk addig, amíg a leves el nem fogy. Ekkor már a rizs is majdnem jó. Ha risotto rizzsel készítjük, a végén olyan lesz, ahogy az olaszok igazán szeretik, "al dente", vagyis nagyon szabad fordításban roppanós - fog kemény -. Ekkor még a maradék bort is hozzáadjuk és addig főzzük, amíg krémes állagú nem lesz. Amikor már a bort is felszívta, elzárjuk alatta a tüzet, hozzákeverjük a vajat és a parmezánt, s melegen fogyasztjuk a tetejét reszelt parmezánnal megszórva.
Read more: http://rozmaringescsokolade.blogspot.com/2012/04/chianti-risotto.html#ixzz1sgE3bcnU
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák
![]()
Cimkék
![]() |
||||||
id:3685 |
2012-04-21 16:09:49 |