Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 szép fej karfiol 6-7 db burgonya olaj A besamelhez: 3-4 dkg vaj 3 dl tej 3 ek. liszt 4 dl tejföl + 2 dl tej ételízesítő 2 db tojás 1 mk. szerecsendió A raguhoz: 1/2 kg csirkemell olaj 1-1 db piros,zöld,sárga paprika őrölt bors 1 kisebb vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma A rakott karfiol tetejére: 10 dkg reszelt sajt
Burgonyás rakott karfiol képes recept
|
||||||
Elkészítés:
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük,a burgonyát meghámozzuk,vékonyabb karikákra szeleteljük. Mindezeket megmossuk,majd a vizet lecsepegtetjük. Forró olajban a karfiolt és a burgonyát kisütjük,majd papírtörlőre szedjük. A ragut elkészítjük. A csirkemellet apró kockákra vagy csíkokra feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk,olajon megpároljuk,rátesszük a húst,a paprikákat,a reszelt fokhagymát és a fűszereket. Készre sütjük. Egy hőálló tálat kivajazunk,zsemlemorzsával megszórjuk. A burgonyát a tál aljára tesszük,rá a csirkeragut,majd a karfiolrózsákkal befedjük. A vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk,felengedjük a 3 dl tejjel,ízesítjük szerecsendióval,ételízesítővel,majd felfőzzük. amikor kissé hűl,akkor bele keverjük a 2 db tojást,majd a tejfölt és a tejet. Ráöntjük a a tálban várakozó burgonyás,karfiolos rakottra és aranysárgára sütjük. A sütés vége felé rászórjuk a sajtot és készre sütjük. Nagyon finom,sokkal finomabb,mintha úgy főzzük meg a karfiolt és a burgonyát. A vegásak készítsék hús nélkül,úgy is nagyon finom.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:3459 |
2011-10-28 22:11:07 |