Navigáció: Címlap Receptek Levesek Burgonyaleves babbal

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Levesek

Burgonyaleves babbal

Hozzávalók:
60 dkg burgonya,
fél pohár fehérbab,
2 szál sárgarépa,
egy darabka petrezselyemgyökér,
2 fej vöröshagyma,
4 evőkanál olvasztott vaj,
törött bors,
babérlevél,
kapor,
zöldpetrezselyem,
ízlés szerint
Hirdetés

Elkészítés:
A babot átválogatjuk, jól megmossuk, főzőedénybe tesszük, vízzel leöntjük, és 5-6 óra hosszat állni hagyjuk. Ezután ugyanabban a vízben megfőzzük. A sárgarépát, a vöröshagymát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, megsütjük, és a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott burgonyát, és még 15-20 percig főzzük, beletéve sót, borsot és babérlevelet.
Tálalásnál meghintjük finomra vágott kaporral és zöldpetrezselyemmel.
5 dkg apróra tördelt makarónit is főzhetünk a levesbe.
Elkészítési idő: 3 óránál több
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
deaside adatlapjadeaside
A dolgokat néha nem azért nem merjük megcsinálni, mert nehezek, hanem azért nehezek, mert nem merjük megcsinálni őket.
Gasztrokalandor pontok: 4000
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:1371
2009-11-23 17:01:01

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!