Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Levesek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
60 dkg burgonya,
fél pohár fehérbab, 2 szál sárgarépa, egy darabka petrezselyemgyökér, 2 fej vöröshagyma, 4 evőkanál olvasztott vaj, törött bors, babérlevél, kapor, zöldpetrezselyem, só ízlés szerint
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A babot átválogatjuk, jól megmossuk, főzőedénybe tesszük, vízzel leöntjük, és 5-6 óra hosszat állni hagyjuk. Ezután ugyanabban a vízben megfőzzük. A sárgarépát, a vöröshagymát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, megsütjük, és a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott burgonyát, és még 15-20 percig főzzük, beletéve sót, borsot és babérlevelet.
Tálalásnál meghintjük finomra vágott kaporral és zöldpetrezselyemmel. 5 dkg apróra tördelt makarónit is főzhetünk a levesbe.
Elkészítési idő:
3 óránál több
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:1371 |
2009-11-23 17:01:01 |