Navigáció: Címlap Receptek Desszertek Bundázott eper forró öntettel

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Desszertek

1

Bundázott eper forró öntettel

Hozzávalók:
10 dkg liszt
40 dkg eper
3 tojás
1 dl tej
4 ek porcukor
őrölt fahéj

5 dkg eperlekvár
1 ek margarin
olaj
Hirdetés

Elkészítés:
Az eper negyedét vágjuk cikkekre és tegyük félre. Keverjük simára a lisztet a tojások sárgájával, kevés tejjel, és egy csipetnyi sóval. Forgassuk fele a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Mártsuk az eperszemeket a masszába, és süssük ki bő, forró olajban. Olvasszuk fel a margarint, és tegyük rá a cikkekre vágott epret. Pároljuk 1-2 percig, majd adjuk hozzá a lekvárt. Esetleg mandulalikőrrel is ízesíthetjük. Forraljuk össze, és vegyük le a tűzről. A bundás epreket hintsük meg fahéjas porcukorral, és a forró eperöntettel tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Szandra adatlapjaSzandra

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!

Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Nem vesz részt pontgyűjtésben
Kedvencekhez adta (1):
Bogar
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:744
2009-03-31 15:36:49

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!