Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
60 dkg sovány marhahús
1 nagyobb fej vöröshagyma 15 dkg füstölt szalonna 1 zöldpaprika 1 paradicsom só törött bors ( fehér ) 1 dl fehérbor
Borsos tokány képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A hús vékony, kisujjnyi csíkokra vágjuk, a szalonnával együtt.
A szalonnát kisütjük, a zsírját leszűrjük. Az apróra vágott hagymát a kisütött zsírban megfonnyasztjuk, beletesszük a húst, és a hagymás zsírban többszöri kevergetés mellett jól átsütjük, majd kevés vízzel felengedjük, törött fehér borssal jól megszórjuk. Főzés közben a szeletekre vágott meghéjazott paradicsomot, szeletelt paprikát, és a fehérbort hozzáadjuk. Lefedve jó puhára főzzük. Ha már zsírjára sütöttük hozzáadjuk a szalonna darabokat. Pár percnyi sütés után kevés vizet adunk hozzá, amivel még 10 percig főzzük. Fontos: A tokány leve rövid, sűrű barna színű, tartalmas étel. Párolt rizst, tört burgonyát, vagy galuskát adhatunk hozzá.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
Kategóriák:
|
||||||
id:2009 |
2010-04-04 16:43:28 |