Navigáció: Címlap Receptek Egytálételek Borsos tokány

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Egytálételek

2

Borsos tokány

Hozzávalók:
60 dkg sovány marhahús
1 nagyobb fej vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
1 zöldpaprika
1 paradicsom

törött bors ( fehér )
1 dl fehérbor
Borsos tokány képes recept
Elkészítés:
A hús vékony, kisujjnyi csíkokra vágjuk, a szalonnával együtt.
A szalonnát kisütjük, a zsírját leszűrjük. Az apróra vágott hagymát a kisütött zsírban megfonnyasztjuk, beletesszük a húst, és a hagymás zsírban többszöri kevergetés mellett jól átsütjük, majd kevés vízzel felengedjük, törött fehér borssal jól megszórjuk.
Főzés közben a szeletekre vágott meghéjazott paradicsomot, szeletelt paprikát, és a fehérbort hozzáadjuk. Lefedve jó puhára főzzük.
Ha már zsírjára sütöttük hozzáadjuk a szalonna darabokat. Pár percnyi sütés után kevés vizet adunk hozzá, amivel még 10 percig főzzük.

Fontos:
A tokány leve rövid, sűrű barna színű, tartalmas étel.
Párolt rizst, tört burgonyát, vagy galuskát adhatunk hozzá.
Elkészítési idő: 1,5 óra
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
kkelly adatlapjakkelly
Cég tulajdonos vagyok, kikapcsolódásként imádok a receptjeimmel családomnak örömet szerezni.
Gasztrokalandor pontok: 1993
Kedvencekhez adta (2):
Angelus70
farmasine somi mária
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:2009
2010-04-04 16:43:28

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!