Navigáció: Címlap Receptek Húsételek Marha Borjúhús vadas mártással,zsemlegombóccal

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Marha

Borjúhús vadas mártással,zsemlegombóccal

Hozzávalók:
Hozzávalók:
Többféle hús, disznó, marha, pulyka , csirke(ki mit szeret)
8-10 szelet borjúhúst használtam
50 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
egy nagy fej vöröshagyma
1-2 db babérlevél
10-15 szem egész bors,

mustár,
10 dkg cukor
10 dkg füstölt szalonna apróra vágva,zsírjára pirítva
375 dkg -os tejföl
A zsemlegombóchoz:
3 db zsemle vagy kenyér pirítva,majd felkockázva kb 60 dkg liszt
petrezselyemzöld
3-4 tojás
víz
Borjúhús vadas mártással,zsemlegombóccal képes recept
Elkészítés:
Elkészítés:
A hússzeleteket sóztam,borsoztam,lisztbe mártottam,forró olajban hirtelen kisütöttem.
Papír szalvétára szedtem,lecsepegtettem.
A szelet húsokat egy nagyobb lábasba tettem.
A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát , babérlevelet, egész borsot és ízlés szerint sót ,szalonnát,mustárt,citrom levét rárakom a húsra, majd ráöntök kb 1 liternyi vizet és felteszem főni.
Az egészet addig főzöm, míg a hús meg nem puhul.
A közben elfőtt vizet pótlom.
A megpuhult húsokat kiszedem,a babérleveleket és a bors szemeket is.
A zöldségről leszűröm a levet és félreteszem.
A zöldségeket botmixerrel összeturmixolom, közben pedig olajon karamellizálok kb 10 dkg-nyi cukrot.
Ha a cukor megbarnult, ráöntöm a zöldségturmixot, kicsit összeforralom és elkeverek benne 2 evőkanálnyi lisztet, majd felengedem a félretett lével.
Jól összeforralom az egészet és a végén, egy nagy pohár tejfölt elkészítek habarásnak kicsi liszttel és a mártáshoz keverem.
Mikor elkezd forrni együtt, akkor teszem ismét bele a feldarabolt húsokat.
Ha kell,akkor még ízesítem.

Közben elkészítem mellé a zsemlegombócot, melyhez 3 zsemlét felkockázok és megpirítom.
A többi hozzávalóból nokedlitésztát készítek és beleteszem a zsemlekockákat, valamint a felaprított zöldség zöldet.
Forró vízben főzöm ki a gombócokat.
Elkészítési idő: 2 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
borjúhús,  vadas,  zsemlegombóc
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Edit adatlapjaEdit
Házas vagyok,2 leánygyermekes anyuka és 3 fiú unokás nagymama.
Gasztrokalandor pontok: 34206
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:3567
2012-02-24 16:07:25

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!