Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Köretek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
20-20 dkg rizs és darált marhahús
5 dkg reszelt ementáli sajt A mártáshoz: 1 kis fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 sárgarépa 1 zeller 3 evőkanál olaj 1 doboz sűrített paradicsom 1 dl száraz fehérbor 2,5 dl marhahúsleves (leveskockából) 1 csokor zeller és petrezselyem őrölt bors só A panírozáshoz: 1 tojás zsemlemorzsa
Bolognai rizsgolyók képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A mártáshoz apróra vágjuk a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a zellert, majd az olajban megpároljuk. Közben a húst 2 evőkanál forró olajba keverjük, sóval, borssal ízesítjük, 1 dl borral felöntjük, és addig pároljuk, míg minden levét elfövi. Összekeverjük a húst és a zöldségeket, hozzáadjuk a paradicsompürét, a zellert és petrezselymet meg a maradék húslevest. Lefedve teljesen puhára főzzük, majd szitán áttörjük, és lehetőleg minden folyadékot kinyomunk belőle. A rizst megfőzzük, lecsöpögtetjük, majd a paradicsomos mártással és a reszelt sajttal összekeverjük. Golyókat formálunk úgy, hogy a rizs közepére egy-egy húsmasszát rakunk, és a rizzsel befedjük. Felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Végül forró olajban megsütjük, konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a zsiradékot felitassuk róluk. A maradék paradicsomos mártással tálaljuk.
Elkészítési idő:
2,5 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:1546 |
2009-12-02 22:44:44 |