Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
Első lépésben készítsük elő a tepsit, amiben majd sütünk, és béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Ezután jöhet a tészta.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a grízt, a szódabikarbónát, és a sót. Majd vegyünk elő egy másik keverőtálat, és ebbe öntsük össze a joghurtot, a tojásokat, majd reszeljük hozzá a citrom héját, a levét, és egy habverővel jó alaposan dolgozzuk össze. Majd a két tál tartalmát öntsük egybe, és egy fakanállal keverjük össze. A masszát öntsük bele a tepsibe, és 35 perc alatt közép meleg sütőben süssük szép aranysárgára. Amikor megsült, vegyük ki a sütőből, kicsit hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki a sütőből egy tálcára. Készítsük el a citromos szirupot: a vizet öntsük bele egy lábosba, és helyezzük rá a tűzre. Keverjük bele a cukrot, a citrom reszelt héját, és egy kevés levet, majd szép fokozatosan melegítsük össze. Utána kb. 4-5 percig forraljuk, majd húzzuk le a tűzről. Az így elkészült sűrű szirupot kanalazzuk rá a tésztára, először az egyik felét, majd amikor kissé megdermedt jöhet a másik fele is. Takarjuk le alufóliával és hagyjuk, hogy a máz szépen rádermedjen a sütinkre. A végén vágjuk fel kockára, és akár tejszínhabbal is tálalhatjuk.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák
![]()
Cimkék
![]() |
||||||
id:664 |
2009-03-17 21:33:10 |