Navigáció: Címlap Receptek Turmixok Birsalmasajt

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Turmixok

1

Birsalmasajt

Hozzávalók:
Hozzávalók:
birsalma
cukor
citrom
fahéj
(dió)
Birsalmasajt képes recept
Elkészítés:
Elkészítése:

A birsalmákat teljesen tisztára megmossuk,én egy erre a célra használt körömkefével tettem meg a tisztítást.
Kivágtam a hibás részeket és egészben feltettem főni annyi vízben, amennyi ellepi.
Főzési idő kb. 30 perc.
Amikor puhára főtt, eltávolítjuk a nem kívánt részeket, magházát azután összeturmixoljuk és újra feltesszük főni a cukorral (1 kg péphez 70 dkg cukrot számolunk,de függ attól,hogy mennyire érett a birs.) legalább egy negyed óráig lassú tűzön.
Az aromája és a színe miatt teszünk bele egy evőkanál citromlevet,fahéjat,ízlés szerint ízesítsük.
A sűrű masszát nem túl forrón folpackkal kibélelt őzgerinc formába öntjük és hagyjuk megdermedni legalább egy napot.
Formából kiborítva hagyjuk szikkadni,amíg ki nem szárad, közben megforgatjuk,előbb szárad.
Alufóliába csomagolva jó ideig eláll.
Apróra vágott dióval is lehet készíteni, akkor legalább 10 perccel előtte bele lehet dobni a tört diót, amitől egy kicsit megpuhul.
Elkészítési idő: 1 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Edit adatlapjaEdit
Házas vagyok,2 leánygyermekes anyuka és 3 fiú unokás nagymama.
Gasztrokalandor pontok: 34126
Kedvencekhez adta (1):
phannay
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:3864
2012-10-16 23:58:37

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!