Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Turmixok
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Hozzávalók:
birsalma cukor citrom fahéj (dió)
Birsalmasajt képes recept
|
||||||
Elkészítés:
Elkészítése:
A birsalmákat teljesen tisztára megmossuk,én egy erre a célra használt körömkefével tettem meg a tisztítást. Kivágtam a hibás részeket és egészben feltettem főni annyi vízben, amennyi ellepi. Főzési idő kb. 30 perc. Amikor puhára főtt, eltávolítjuk a nem kívánt részeket, magházát azután összeturmixoljuk és újra feltesszük főni a cukorral (1 kg péphez 70 dkg cukrot számolunk,de függ attól,hogy mennyire érett a birs.) legalább egy negyed óráig lassú tűzön. Az aromája és a színe miatt teszünk bele egy evőkanál citromlevet,fahéjat,ízlés szerint ízesítsük. A sűrű masszát nem túl forrón folpackkal kibélelt őzgerinc formába öntjük és hagyjuk megdermedni legalább egy napot. Formából kiborítva hagyjuk szikkadni,amíg ki nem szárad, közben megforgatjuk,előbb szárad. Alufóliába csomagolva jó ideig eláll. Apróra vágott dióval is lehet készíteni, akkor legalább 10 perccel előtte bele lehet dobni a tört diót, amitől egy kicsit megpuhul.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:3864 |
2012-10-16 23:58:37 |