Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Birka
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
40 dkg csont nélküli birkahús
2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír 1 nagy fej vöröshagyma 1 evőkanál pirospaprika 1 nagy sárgarépa 1 petrezselyemgyökér 1 késhegynyi fokhagymasó 2 zöldpaprika 1 nagy paradicsom 24 dkg hántolt köles só
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A felhevített zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Hozzátesszük a kis kockára vágott húst, a zöldpaprikát és zsírjára pirítjuk. Meghintjük paprikával, beletesszük a paradicsomcikkeket és a kockára vagy karikára vágott zöldséget. Megsózzuk és fokhagymasóval ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá, gyakori keverés
közben, közepes tűz felett félpuhára pároljuk. Ekkor beletesszük a kölest, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy a lé egy ujjnyira ellepje a zöldséges húst. Gyenge tűzön, lassan készre pároljuk, közben többször óvatosan megkeverjük, mert könnyen leég.
Elkészítési idő:
2,5 óra
|
||||||
id:2044 |
2010-04-14 10:15:23 |