Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Marha
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg bélszín, 15 dkg baromfivirsli, só, 2 dl olaj, 8 szem egész bors, 1 csokor petrezselyemzöld, kakukkfű, rozmaring, 1 dl tejszín, 1 dl vörösbor, 2 babérlevél, 10 dkg liszt, 3 dkg cukor, 32 dkg makaróni, 5 dkg vaj, 10 dkg trappista sajt, 10 dkg sonka, 4 tojás, 4 dl tej
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A sóban, olajban érlelt bélszínt 4 egyenlő, vastag szeletre vágjuk. Éles késsel bevágásokat készítünk a szeleteken és belehelyezzük a baromfivirsliket. Serpenyőben felhevített olajon elősütjük, majd felöntjük a vörösborral, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, rozmaringgal ízesítjük és megpároljuk. A párolólevéből tejszínnel, liszttel, mártást készítünk. Közben lobogó sós vízben megfőzzük a makarónit. Vajból, lisztből és a tejből mártást főzünk, melyhez hozzákeverjük a tojásokat, és összekeverjük a vékony csíkokra szeletelt sonkával, és a lecsurgatott makarónival. Kivajazott tűzálló tálba rétegezve, forró sütőben megsütjük. Minden adag bélszín mellé egy kocka makarónit helyezünk, és a húst bevonjuk a mártással.
Elkészítési idő:
45 perc
|
||||||
id:1230 |
2009-11-07 14:54:56 |