Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek


zsozsanna
zsozsanna receptjei
Tészta készítése: 1. Az élesztőt felfuttatjuk. 2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk és az összes hozzávalóval összedolgozzuk. 3. 26 cm-es tortaforma aljában egyenletesen...
Kategóriák: [Desszertek]
1. Tésztát gyúrunk: a szitált liszthez keverjük a diót és a tojássárgákat a cukorral, vajjal, vaníliás cukorral és a reszelt citrom héjjal. Majd pihentetjük kb. 15 percig. 2. Amíg...
Kategóriák: [Desszertek]
1. A pulykahúst 16 db ujjnyi vastag hasábra vágjuk. 2. Mustárral megkenjük, borssal, majoránnával megszórjuk, és egyenként belecsavarjuk a sonkaszeletekbe. 3. Kiolajozott tepsibe...
Kategóriák: [Előételek][Szárnyas]
1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel. 2. Hozzáadjuk a cukrot, a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a csipet sót. 3. Belecsurgatjuk a meglangyosított mézet és jól eldolgozzuk. ...
Kategóriák: [Desszertek][Adventi receptek]
1. Felkockázzuk a pulykamellet, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon teflonedényben hirtelen kisütjük. Utána kiszedjük, ha szükséges, akkor még egy nagyon kevés (kb. fél evőkanál)...
Kategóriák: [Egytálételek][Szárnyas]
1. A két zsemlét beáztatjuk a tejbe. Amíg a zsemle ázik, addig a vöröshagymát nagyon apróra daraboljuk, és evőkanálnyi olajon megdinszteljük. 2. A zsemléket kinyomkodjuk, és a...
Kategóriák: [Előételek][Egytálételek][Sertés]
1. A darált húst, zsemlét, a nyers tojásokat és a fűszereket összegyúrjuk. 2. A főtt tojásokat keresztben kettévágjuk. 3. Egy 12 lyukú muffin sütőt kibélelünk a 12 szelet...
Kategóriák: [Előételek][Sertés]
1. A megtisztított csirkemelleket fólia közé téve óvatosan kb. 3 mm vékonyra klopfoljuk és besózzuk mindkét oldalukat. 2. A spenótot forrásban lévő sós vízbe dobjuk pár...
1. A fetát, a vajat és a tejfölt összekeverjük. 2. A hagymát, olívabogyót, paradicsomot, petrezselymet, bazsalikomot és a chilit apróra vágjuk, és a krémhez adjuk. 3. Egy-két...
Kategóriák: [Szendvicsek]
1. A zöldségeket jó alaposan megmossuk. 2. A répát, karalábét megpucoljuk. 3. A zöldségeket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a paprikát, paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. ...
Kategóriák: [Saláták]
1. A tésztát az összes hozzávalóval összegyúrjuk, majd kb. 0,5 cm-re kinyújtjuk. A tetején lévő keresztekhez félretesszük a tészta kb. 1/3 részét. 2. A tölteléket úgy...
Kategóriák: [Desszertek]
1. A tojások sárgáját a cukorral elkeverjük, addig, amíg szinte kifehéredik. Fokozatosan -minden kanalat átszitálva- adjuk hozzá a lisztet, és keverjük simára. A sütőport is...
Kategóriák: [Desszertek]
1
1
1
Pásztorpite képes recept
A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet...
Kategóriák: [Egytálételek][Sertés]
1. A gombát megtisztítjuk, megszárítjuk, és olyan vékonyra szeleteljük, amilyenre csak tudjuk. 2. Egy nagyobb hőálló tál aljába, vagy (ahogy én is tettem) sütőpapírral kibélelt...
1. A cukrot, a vajat és a mézet egy lábasban, lassú tűz felett, összemelegítjük (annyira, hogy a cukor elolvadjon). 2. Megvárjuk, míg kihűl, majd hozzákeverjük a tojást. 3. A...
Kategóriák: [Desszertek][Adventi receptek]
1

Zsúrszendvics

1. Olyan kenyeret veszünk, amelynek aránylag egyenletes a keresztmetszete. 2. Levágjuk a kenyér két végét, hogy egy henger keletkezzen. 3. Keskeny pengéjű, hosszú késsel kivágjuk...
Kategóriák: [Szendvicsek]
1. A tepertőt turmixban vagy botmixerrel pépesítjük. (Nem baj, ha maradnak benne kisebb, ropogós darabok.) 2. Tálba tesszük a tepertőt, hozzáadjuk a nagyon finomra aprított...
Kategóriák: [Szendvicsek]
1. A palacsintákat kisütjük. 2. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. 3. A vajat megolvasztjuk, és az almát megpároljuk rajta. 4. Ízlés szerint édesítjük, megszórjuk őrölt...
Kategóriák: [Desszertek]
Alap rizottó készítése: 1. Először is legyen meleg az alaplevünk, és ha tehetjük, a maradék leves szolgáljon erre a célra. 2. Az olajat felhevítjük, beletesszük a hagymát,...
1. A megtisztított gombát felszeleteljük, a sonkát felcsíkozzuk. 2. Egy serpenyőben megolvasztott kevés vajon átforgatjuk a sonkát, majd hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg a...
Kategóriák: [Tészták][Egytálételek]

Beküldte: Eleonóra
Ribiszke- és málnakocsonya
Beküldte: Eleonóra
Beküldte: Eleonóra
Keleti narancsmártás
Beküldte: szilagyi sandor
Beküldte: szilagyi sandor
Beküldte: angéla
Karácsonyi zöld muffin
Beküldte: angéla
Meggyes kevert sütemény
Beküldte: cuncicico
Beküldte: Judit
Diós csók
Beküldte: Judit
Beküldte: Mónika01
Szlovák mézes krémes
 
Beküldte: MneKata
Fanta szelet
 
Beküldte: Nojo
Sajtroló
 
Beküldte: Mónika01
Lecsós szelet
 
Beküldte: Szandra
Beküldte: Nojo
Mézes-szezámmagos csirke
 
Beküldte: Mónika01
Beküldte: norcsi0713
Gyümölcsös túrókocka sütés nélkül
 
Beküldte: Nojo
Keksz-tekercs
 
Beküldte: MneKata
Császármorzsa
 

baracklekvár kakaó rizs gyümölcs tejszin fogasfilé vaj borsó tejszin sonkás cipó burgunya petrezselyem pisztráng szalajka eper szörp cukkini paradicsom paprika csirkemell hagymás tejföl rolád mandarin kukorica csirkemell kukorica pulyka

Recept gyorskereső



Részletes keresés

Legújabb receptek

Itt elolvashatod a Ribiszke- és málnakocsonya képes recept részleteit.
A gyümölcsöt víz nélkül főzzük, majd ha már összeestek a szemek,...
Beküldte: Eleonóra
A joghurtot összekeverjük a mézzel, ananászlével és citromlével, majd hozzáadjuk a...
Beküldte: Eleonóra
Itt elolvashatod a Keleti narancsmártás képes recept részleteit.
A hozzávalókat hidegen összekeverjük, és kevés sóval...
Beküldte: Eleonóra
A megtisztított babot megmossuk,és két centis darabokra vágjuk,majd enyhén sós vízben a...
Beküldte: szilagyi sandor
A savanyú káposztát és a feldarabolt füstölt húst külön-külön kevés felforrósitott...
Beküldte: szilagyi sandor

Legkedveltebb receptek

Itt elolvashatod a Szlovák mézes krémes képes recept részleteit.
A tésztát meg gyúrjuk és 2 lapot sütünk egy nagy gáztepsi...
Beküldte: Mónika01
Itt elolvashatod a Gyümölcsös túrókocka sütés nélkül képes recept részleteit.
A túrót alaposan kikeverjük 1 dl tejjel meg a vaníliás cukorral.A langyos...
Beküldte: norcsi0713
Itt elolvashatod a Brownies - Karácsonyi sütemény képes recept részleteit.
A margarint felolvasztjuk, majd állni hagyjuk. Eközben a tojásokat...
Beküldte: dorkaaa
Itt elolvashatod a Rakott sajtos csirkemell képes recept részleteit.
A csirkemellet kicsontozzuk, és feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel, és a...
Beküldte: Nojo
10 dkg lisztet a rama-val összegyúrjuk, félre tesszük, a többi hozzávalóból jó rétes tésztát...
Beküldte: Mónika01

Legnépszerűbb receptek

Itt elolvashatod a Szlovák mézes krémes képes recept részleteit.
A tésztát meg gyúrjuk és 2 lapot sütünk egy nagy gáztepsi...
Beküldte: Mónika01
Itt elolvashatod a Fanta szelet képes recept részleteit.
Tészta: A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd...
Beküldte: MneKata
Itt elolvashatod a Sajtroló képes recept részleteit.
A hozzávalókat összedolgozzuk, 2 órát pihentetjük, majd 2 mm vékonyra...
Beküldte: Nojo
Itt elolvashatod a Lecsós szelet képes recept részleteit.
Vékony szelet húsokat sózzuk,borsozzuk és az olajon egy magasabb lábosba ...
Beküldte: Mónika01
A megtisztított, megmosott húst kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd egy nagy serpenyőben megforrósított olajon...
Beküldte: Szandra

Receptek hozzászólással

Itt elolvashatod a Mézes-szezámmagos csirke képes recept részleteit.
A bundához valókat csomómentesen elkeverjük, beletesszük a kockára...
Beküldte: Nojo
A hozzávalókat egy nagyobb, mikrózható bögrében, a fenti sorrendben jól...
Beküldte: zsozsanna
Itt elolvashatod a Keleti narancsmártás képes recept részleteit.
A hozzávalókat hidegen összekeverjük, és kevés sóval...
Beküldte: Eleonóra
A lisztbe belemorzsoljuk a margarint. Kovászt készítünk, majd amikor...
Beküldte: Judit
A ramát felolvasztjuk, beletesszük a tejet, a cukrot és a kakaót és felfőzzük. A tűzről levéve beletesszük...
Beküldte: gvali76

Tippek

A friss zöldfűszerek használata nagyon fontos a mindennapi táplálkozásban. Ha teheted,  kerüld a szárított változatokat, és használd ezeket inkább frissen. Nemcsak az ízük más, de a vitamintartalmuk is magasabb, a legtöbb zöldfűszer esetében azonban a vitamintartalom hő hatására elillan, és aromájuk is könnyen elvész, ezért ajánlott csak a főzés utolsó fázisában az ételhez adni.