Navigáció:
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek
RozmaringésCsokoládé1 receptjei
Mediterrán bazsalikomos zöldborsókrémleves parmezán ropogóss A vajat felmelegítjük és az apróra vágott hagymát megpároljuk benne. Majd hozzáadjuk a fokhagymát, borsót és bazsalikomot, s néhány perc...
[Levesek]
|
Először a sült paprika zselét készítjük el. A paprikát alufóliára téve, 220 fokos sütőben fél óra alatt megsütjük, majd hagyjuk...
|
A bort, a cukrot és a vizet kis lángon feltesszük főni. Amikor a cukor már elolvadt, beletesszük a vanília eszenciát, kardamomot, fahéjat,...
|
Mexikói pillanatok 1.: Sült tejberizs A tejből és a rizsből tejberizst főzünk. Amikor már besűrűsödött, de még nem kemény a tejberizs, beletesszük az étkezési... |
1
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Majd hozzákeverjük a maradék cukrot, a citrom reszelt héját és az őrölt, kétfajta...
|
Az összevágott hagymát, pancettát, petrezselymet, bazsalikomot, zellert, fokhagymát, rozmaringot az olajon futtassuk meg pár percig – kb. 5...
[Levesek]
|
1
A hagymát megpucoljuk és szálasra vágjuk. Az olajjal, borral és a cukorral feltesszük karamellizálni. Ez elég hosszú folyamat és folytonos...
|
A tejszínt tűzön megmelegítjük, hogy épp csak gyöngyözni kezdjen a fazék falán. 5 dkg csokoládét darabokra törünk, majd hozzáadjuk a...
|
Először elkészítjük az olasz habcsókot. A cukrot, citromlevet és vizet 120 fokosra forraljuk, közben a tojásfehérjét félkemény habbá...
|
1
Először a fenyőmagot pirítsuk meg egy kicsit, mert így jobban kijön az íze. Utána az összes magot tegyük egy nejlonzacskóba, s...
|
A hagymát és az újhagymát apróra vágjuk, s megpároljuk a vajon. Majd hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, s máris hozzáöntjük az alaplevet....
[Levesek]
|
PIROS ÉS ZÖLD SÜLT RICOTTA ZÖLD SALÁTÁVAL A sült ricottához az olaj kivételével minden összetevőt összekeverünk, s enyhén kemény masszát kell kapnunk, amit lehet formázni. Amikor...
[Saláták]
|
Rebarbarás-zabpelyhes keksz eperrel A rebarbarát megtisztítjuk és apróra vágjuk, valamint az epret is megmossuk és négybe vagy nyolcba vágjuk, attól függ, mekkora az... |
Az étcsokoládét és a vajat főz fölött összeolvasztjuk. Majd elzárjuk a tüzet, de még a gőz fölött belekeverjük a cukrot is a...
|
Spárga velencei módra - Húsvéti tojás felhasználása A spárgát, ha kell, pucoljuk meg, s a zsenge részét sós vízben főzzük meg félkeményre. Amikor kivettük, azonnal jeges fürdőbe tegyük...
[Saláták]
|
A tésztát bőven sós vízben feltesszük főni és "al dente"-re főzzük. Közben a spárgákat apró darabra vágjuk úgy, hogy a csúcsait kb....
|
Vanília fagyi
A tojást, cukrokat, a sót és a vanília eszenciát kikeverjük – szinte fehér színű legyen -, majd hozzáadjuk a tejet és...
|
A fügéket megmossuk és megszárítjuk, majd levágjuk a tetejükről a csumát, s félbe vágjuk őket. A félbe vágott szeleteket egyenként...
|
2
A szilvákat megmossuk, hosszában szétnyitjuk, kimagozzuk és megnézzük, van-e benne kukac, ugyanis ez elég gyakori látogató a...
|
Tészta
A lisztet, tojásokat és sót összegyúrjuk kemény tésztává. Ha kell bele egy kis víz, akkor teszünk bele. Majd pihentetjük...
[Főzelék]
|
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57