Navigáció:
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek
MneKata receptjei
Forrásban lévő vízben 3-4 percig főzzük a babot, hozzáadjuk a vöröshagymát, azzal is főzzük pár percig. Leszűrjük, leöblítjük,...
|
A kockára vágott főt, füstölt csülköt mustárral, tormával összekeverjük, majd a felszeletelt karajokat megsózzuk, és ezzel...
[Sertés]
|
A húsokat előre be kell pácolni!
Vagdaljuk be mélyen a csirkecombokat.
Keverjük össze a zúzott fokhagymát a mustárral, az olajjal, a...
[Szárnyas]
|
A megmosott padlizsánokat süssük 40-50 percig közepesen meleg sütőben. Ha kihűlt, bőrét lehúzzuk, félbevágjuk-ha öreg, a magját...
|
A kínai kelt ujjnyi széles szeletekre vágjuk, a sárgarépát, a gombát, a vöröshagymát karikára szeljük. Margarinon a tört fokhagymával,...
|
1
A szalonnát felaprítjuk, és üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a tarhonyát és aranysárgára pirítjuk. Hozzákeverjük az apróra vágott...
|
1
A tésztához a tojássárgáját a porcukorral jól kikeverjük. A kakaóport, a lisztet és a sütőport hozzákeverjük és a végén a felvert...
|
1
A langyos cukros vízben felfuttatom az élesztőt. Ezután a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrok.
Letakarva 20 percig...
|
Tegyük a halfiléket egy tűzálló tálba, öntsük rá a fehérbort és a citromlevet.
A szósz elkészítéséig hagyjuk...
|
3
1
A tejport, a cukrot, a vizet és a vajat össze kell forralni, azután lehűteni. Összegyúrjuk és kis gombócokat kell formázunk belőle és a...
|
2
A csirkemelleket félbe vágom, hogy ne legyen vastag. Sózom, szerecsendióval megszórom. Fél órát állni hagyom.
A Jénai tálat kivajazom,...
[Szárnyas]
|
Felszeleteljük a pulykamellet, kissé kiklopfoljuk és bedörzsöljük a fűszerekkel.
Egy sütőtálba leterítjük a zöldséget, majd erre...
|
A csirkemellfiléket vágd csíkokra, dobd a serpenyőben hevített olajba. Egy-két percig pirítsd, míg kifehéredik, olykor-olykor rázogasd az...
|
Töröljük szárazra egy papírtörlő segítségével a halszeleteket, és fűszerezzük meg.
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, tegyük...
|
A kifilézett busát irdaljuk be, éles késsel vágjuk át a hal húsát, vigyázzunk, a bőrét ne vágjuk át. Erre azért van szükség, mert a...
|
Sült libacomb birsalmamártással A libacombokat megtisztítjuk és beirdaljuk, megsózzuk, majd sütőben pirosra sütjük. Fél liter vízben kiforraljuk a fahéjat, szegfűszeget,...
[Szárnyas]
|
1
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük bele a vékonyra felszeletelt fokhagymát. Hevítsük fél percig, majd adjuk...
|
Először is vágjuk apró kockákra a szalonnát, és kevés olajban futtassuk meg. Szórjuk rá a finomra vágott vöröshagymát, és az egészet...
[Levesek]
|
A megtisztított és felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük.
Egy serpenyőben lepirítjuk a kockára vágott szalonnát és hagymát....
[Köretek]
|
A hozzávalókat összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk (kb 0,5 cm), és derelyevágóval ujj hosszúságú csíkokra vágjunk.
Tetejét megkenjük...
|
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57