Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek
2
1
Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatom, majd a lisztet a zsiradékkal elmorzsolom, hozzáöntöm a megkelt élesztőt, tojást, sót, csipetnyi sütőport és jól...
Kategóriák: [Desszertek][Húsvéti receptek][Farsangi receptek][Karácsonyi receptek][Szilveszteri receptek]
|
Az olajat a lábasba teszem a grízt hozzáadom, megsózom és megpirítom rajta amíg világos barna színt nem kap. Ekkor forró vízzel leöntöm, úgy hogy az egész gríz vizes legyen. Én...
Kategóriák: [Tészták]
|
Az átszitált lisztet, cukrot, sót, és élesztőt egy-két kézmozdulattal összekeverem, és hozzáadom az egy bögre vizet, majd összekeverem épp csak annyira hogy összeálljon. Egy ragacsos...
Kategóriák: [Tészták]
|
Időnként megkívánom a libatepertőt, de mivel 0,5 kg 1200 Ft-ba kerül, így én inkább megveszem a libahájat,
( testháj, bőrös háj ) és itthon szépen megtisztítom, szemöldök...
Kategóriák: [Szárnyas]
|
A vöröshagymát megdinsztelem, majd a tyúkhúst is együtt dinsztelem, ráteszem a pirospaprikát, és egy kevés vízzel felteszem főzni. Ha elfőtte a vizet azt mindig pótolom. Fűszerezem,...
Kategóriák: [Egytálételek][Szárnyas]
|
A fiatal tyúkot felbontom és szétszedem részeire, majd felteszem 3-4 liter vízbe főzni. Körülbelül 4-6 óra alatt fől meg. Megtisztítom a zöldségeket és amikor a víz már felforrt...
|
A tojás sárgáját az 5 dkg cukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk az 5 kanál lisztet az 1 evőkanál kakaót, végül a tojás fehérjék keményre felvert habját, a masszát kikent tepsibe...
Kategóriák: [Desszertek][Tészták]
|
A tököt ( mirelit ) gyengén sós vízben felteszem főzni a kaporral, reszelt vöröshagymával, és egy kis kevés vízzel, mert a tök is enged levet.
Én nem szoktam rántással...
|
A darált húst és a hajában megfőtt tört burgonyát 1 dl tejben összekeverem és hagyom állni körülbelül 15 percet, majd beleteszem az 1 tojást, préselt fokhagymát, és vöröshagymát,...
|
A marhahúst kétszer ledarálom, hozzáadom a burgonyát, 1 dl tejjel elkeverem, fűszerezem sóval törött borssal, és egy órán át pihentetem.
A hús a tejet teljesen magába szívja. A...
Kategóriák: [Egytálételek][Marha]
|
A hússzeleteket kissé kiklopfolom, sózom borsozom, és egy kis vegetával is ízesítem, és megforgatom a lisztben. A karfiolt rózsáira szedem, és sós forró vízben félig megfőzöm, majd...
Kategóriák: [Egytálételek][Szárnyas]
|
Pörköltnek a marhahús lágy részeit használjuk fel, mert ezek puhábbak, és ízletesebbek. Ilyen a
lapocka
lábszár
bélszín vége ( pacsni )
Jó ha vegyes részekből készítjük,...
Kategóriák: [Egytálételek][Marha]
|
A lisztből tojásból nagyon tésztát nyújtunk, és körülbelül 6-7 cm-es kockákat vágunk, majd ezeknek a közepébe kanál és kés segítségével lekvárt helyezünk bele. Gyorsan...
|
A szalonnát megtisztítom az esetleges szőrszálaktól. Ezt én mindig erre az alkalomra félretett borotvával tisztítom meg.
Kellemesen sós fokhagymás vízbe felteszem főni, és addig...
Kategóriák: [Egytálételek][Sertés]
|
A jól megmosott húst 2, 5 liter vízben fűszerekkel együtt feltesszük főzni.
Amikor félig megfőtt, adjuk hozzá a tisztított zöldségeket, a zöldségeket hosszában vágva, a hagymát...
Kategóriák: [Levesek]
|
A hagymát üvegesre dinsztelem, majd a kockára felvágott burgonyát is beleteszem, és hagyom fedő alatt együtt dinsztelődni, megszórom vegatával, sóval borssal, majd vízzel felengedem,...
Kategóriák: [Köretek]
|
A hús vékony, kisujjnyi csíkokra vágjuk, a szalonnával együtt.
A szalonnát kisütjük, a zsírját leszűrjük. Az apróra vágott hagymát a kisütött zsírban megfonnyasztjuk, beletesszük...
Kategóriák: [Egytálételek][Marha]
|
A liszttel tojással, tejjel, citrom héjával, cukorral és a sóval, vanília cukorral a palacsinta tésztát simára kikeverjük, majd hagyjuk egy jó fél órát pihenni, hogy a liszt felvegye a...
Kategóriák: [Desszertek][Tészták]
|
A hozzávalókat jól összekeverem és nedves kézzel golyókat formálva a levesbe teszem, majd hagyom körülbelül 4-5 percig főni.
Kiválóan alkalmas levesbetétként. Sózni nem kell mert...
|
A tojás sárgáját elkeverjük a margarinnal, vaníliás cukorral, lekvárral, és a reszelt citromhéjjal.
A lisztbe keverjük a sütőport, fahéjat és a sütőport.
Az előzőleg kikevert...
Kategóriák: [Desszertek][Tészták]
|