Navigáció:
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek
deaside receptjei
1
1
A sertéscombot egy centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és a zúzott fokhagymával meg a hússal együtt az olajon...
|
Kapros zöldbableves fogasgombóccal Felteszünk vizet forrni a gombócnak. Egy edénybe kevés vajat rakunk, majd a zöldbabot, és megfuttatjuk. Vizet öntünk hozzá. A fogasfilét...
[Levesek]
|
1
A lazacot nagyobb darabokra vágom, besózom és megfűszerezem, leöntöm olajjal. Majd a hűtőbe teszem legalább 1 órára. Ezután a lazac...
|
1
A langyos tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a lisztet, majd letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem. Ezután összedolgozom a...
|
Az almát meghámozzuk, felszeleteljük. Kevés vízzel és a többi hozzávalókkal addig főzzük lassú tűzön, amíg majdnem szétfő. Ha...
|
1
A kacsát kicsontozzuk a következőképpen: vágódeszkán a kacsát hasára fektetjük, majd egy jó éles késsel előbb a gerinccsont, aztán a...
|
3
2
2
A sós vízben megfőtt,lecsurgatott karfiolt tűzálló tálba rakjuk,tetejére locsoljuk a tejfölt,meghintjük a vajban pirított...
|
A kockára vágott húst kb. 1,5 liter sóval, borssal ízesített vízben 1 órát főzzük. Közben a zöldséget megtisztítjuk, a babot darabokra...
[Levesek]
|
A megtisztított disznóságokat alaposan megmossuk, felöntjük hideg vízzel, úgy, hogy ellepje. Ha a víz felforrt, leszedjük a tetejéről...
|
Krumplileves sajttal és pirítóssal Pucoljuk meg és vágjuk kockára a főtt krumplit. Tisztítsuk meg a póréhagymát, vágjuk fel és a vajban pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a...
[Levesek]
|
Egy nagyobb serpenyőbe belerakjuk a húst és közepes tűzön addig kavargatjuk, míg már nem piros. Akkor hozzáadjuk a hagymát, zöldpaprikát...
|
Kukoricabundában sült csirkemell A csirkemellet kissé lapjában 8 szeletre vágjuk, enyhén kiverjük, majd szélüket meg felületüket is több helyen bevágjuk. Ezután a sóval...
[Szárnyas]
|
A sütőt nagyon forróra, (210 C, gázsütőt 190 C) előmelegítjük. A lisztet
átszitáljuk, majd ujjbegyünkkel a vajat benne elmorzsoljuk....
|
A pulyka vagy csirkehúst hosszú csíkokra vágjuk és az előzően felaprított vöröshagymával kevés olajon megpirítjuk. Sóval, borssal...
[Szárnyas]
|
A májat megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A szalonnát nagyobb...
|
1
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját, majd vaníliás cukorral és citromhéjjal ízesítjük. Jól...
|
A lisztet a vajjal, édesítővel és a tojások sárgájával összegyúrjuk, és egy kisebb tepsibe belenyomkodjuk.
A tésztát megkenjük cukor...
|
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat).
A tésztához összekeverjük a kétféle lisztet a sóval, majd beletesszük egy...
|
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt, ízlés szerint...
|
A húsérméket kiverjük, esetleges inas részeit bevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy akkora kivajazott tűzálló tálba rakjuk,...
|
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57