Navigáció:
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek
deaside receptjei
1
A vajat és cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a többi anyagokat, legvégül a tojáshabot. Zsírozott tepsibe ujjnyi vastagra elkenjük és...
|
1
A kiválogatott babot előző este beáztatjuk. A kockákra vágott tarjával, a hasábokra vágott zöldségekkel, borssal, sóval feltesszük...
[Levesek]
|
A többször megmosott aszalt szilvát 8 dl vízbe teszem és felforralom. 5 percnyi forralás után beleteszem a fűszereket és a szilva...
|
Felhevített olajban az apróra vágott hagymát megpirítjuk. Hozzátesszük a megtisztított, megmosott, szeletekre vágott gombát, és tovább...
[Levesek]
|
Az olajat, cukrot, narancslét, konyakot jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, óvatosan sima tésztát gyúrunk belőle.
Tojás...
|
1
Az élesztőt fél dl langyos vízben elmorzsolom, hozzáadom a cukrot, és addig kevergetem, amíg a cukor elolvad benne. Az edényt letakarom, és...
|
Keverjük habosra a tojásokat cukorral, majd keverjük hozzá a lisztet és a sütőport. Aprítógépben aprítsuk fel a kandírozott citromhéjat...
|
A gyümölcskenyér előkészítését a sütés előtti napon kell kezdeni, mert a gyümölcsöket legalább 12 órán át kell áztatni.
A...
|
25 g vajon megpirítjuk a zabpelyhet, majd félretesszük. A maradék vajat habosra keverjük a cukorral és tojássárgákkal.
Belekeverjük a...
|
Előkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A...
|
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, majd sós vízbe főni tesszük. Közben a zöldhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A vajat...
[Köretek]
|
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk. Serpenyőben felhevített olajon kicsit megsütjük. Egy...
[Szárnyas]
|
A burgonyát megtisztítjuk, lábasban gőzben megfőzzük, forrón áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, lepény alakúra formáljuk, és...
|
A hússzeleteket borssal, mustárral bedörzsöljük, egy tálban szorosan egymás mellé fektetjük, és annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi....
[Marha]
|
1
A leves készítéséhez öregebb galambokat válasszunk, mert csak ennek a húsa alkalmas tartalmas, jó ízű leves készítésére. A...
[Levesek]
|
1
1
Az elmorzsolt élesztőt 1/2 dl langyos tejjel és a cukorral bögrébe öntjük, majd simára keverve felfuttatjuk. Mély tálban összekeverjük az...
|
A megmosott és leszárazott mazsolát kevés citromos vízben megáztatom. A céklát gondosan megtisztítom és héjában félig puhára főzöm....
|
1
A nyelvet - miután bőrét lefejtettük - vékonyan fölszeleteljük, majd gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, akárcsak a megmosott kígyóuborkát...
|
1
A két kissebb hagymát nagyon apró kockákra daraboljuk, és az olíva olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kagylókat. Lassú tűzön kb. 10...
|
A megtisztított, megmosott kakast feldaraboljuk. A finomra vágott vöröshagymát a felhevített zsírban arany-sárgára pirítjuk, megszórjuk...
[Sertés]
|
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57