Navigáció:
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek
deaside receptjei
A csirkehúst enyhén sós vízben megfőzzük, majd finomra daráljuk. Hozzáadjuk a vízben áztatott, kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott...
|
1
A csirkehúst feltesszük finom levesnek, ha kész a leves kivesszük a húst. Hagyjuk kihűlni, kicsontozzuk, ledaráljuk. Összekeverjük az...
|
Előkészítés: Nagy sütőtepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A...
|
A vajat habosra keverjük, a tojás sárgákat és a cukrot hozzáadjuk, azután felváltva a sütőporral kevert lisztet és a tejet, majd utoljára...
|
Fokhagymás paprikás rántást készítünk, felengedjük vízzel, beletesszük a fokhagymát, egészben a vöröshagymát, a zöldpaprikát,...
[Levesek]
|
A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtom, majd a tejjel habosra vert tojással bekenem. A tésztát félbevágva az egyik felét a...
|
5
A filézett csirkemellet apró kockákra vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A húst beletesszük egy edénybe, majd összekeverjük keményítővel...
|
8-10 szem ép epret kiválogatok és félreteszem "levesbetétnek". A többit megmosom, lecsöpögtetem, kicsumázom, és összeturmixolom a...
|
1
A fácánt bepácoljuk, feldaraboljuk, majd a szalonnával megtűzzük. Fűszerekkel ízesítjük, majd sütőbe tesszük, és olajjal többször...
[Szárnyas]
|
Az almákat megtisztítjuk, magházukat kimetsszük, húsukat kis kockákra vágjuk.
A tojást 2 evőkanál vízzel és a fahéjjal felverjük, az...
|
Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, majd adagoljuk hozzá apránként a mézet. Tegyünk félre belőle öt evőkanálnyit, a többit...
|
Előző este áztassuk be a babot. A sonkát mossuk meg és pár percre dobjuk forró vízbe. Egy nagyobb cserépedénybe (ha nincs sima leveses...
|
A fenti hozzávalókból. tésztát gyúrunk, a tészta 2/3-ad részét vékonyra kinyújtjuk, gyümölcsízzel vékonyan bekenjük, és a maradék...
|
A melaszt vagy a mézet és a fűszereket összefőzzük, majd hozzáadjuk a margarint, és addig keverjük a masszát, amíg ki nem hűl. Ezután...
|
A csirke szeleteket enyhén kiveregetjük mindekét oldalukon, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd megkenjük fokhagymás tejföllel....
[Szárnyas]
|
1
A vajat finomra tört fokhagymával, meg a sóval összekeverjük. A hosszában félbevágott kenyérbe kenjük. A kenyeret eredeti formájára...
|
A szalonnát vékony csíkokra, a megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk. Bográcsban, erős tűz fölött a szalonnát kiolvasztjuk, majd...
|
1
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A póréhagymát vékony karikákra felszeleteljük. A vajat felhevítjük,...
|
1
1
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és megvárjuk, amíg kihűl. Hideg vizet ne öntsünk rá, a burgonyát ne áztassuk,...
|
Gyúrjuk jól össze a hozzávalókat, és tiszta konyharuhával letakarva hűvös helyen pihentessük egy éjszakát. Másnap nyújtsuk ki,...
|
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57