Navigáció:
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek
deaside receptjei
2
1
Az almát meghámozom, kicsumázom, és nagylyukú reszelőn lereszelem. Az egész tojásokat 5 dkg zsírral kikeverem, majd a cukorral tovább...
|
Tegyük a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, a mazsolát és a mézes fűszerkeveréket egy keverőtálba, vágjuk bele apróra a vajat, majd...
|
Az előkészített fácán mellét vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe...
[Szárnyas]
|
1
A konyhakész libát nagy lábosba fektetjük. Leöntjük a sherryvel, és 4.5 dl vízzel. Hozzáadjuk a babért, az egész fej fokhagymát és...
|
1
2
2
Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott...
|
2
Bakonyi pulykaragu túrós galuskával A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és lábasban, a fele olajon, kevergetve 2-3 perc alatt aranysárgára pirítjuk. A tűzről...
[Szárnyas]
|
A főtt tojást meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és a kisujjnyi széles csíkokra metélt lazaccal csinosan tálra rakjuk. A jól lecsöpögtetett...
|
2
Felforralunk 1,2 dl vizet, beletesszük a vajat vagy a margarint, és hozzáadunk egy csipetnyi sót. Egyszerre beleszórjuk a lisztet, majd lassú...
|
A csirkecombokat lebőrözzük. Ezután a forgójuknál kettévágjuk: egy kicsit hajlítgatva a combokat látszik, hol is ez a pontjuk.
Ezután...
[Szárnyas]
|
A felhevített zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Hozzátesszük a kis kockára vágott húst, a zöldpaprikát és zsírjára...
[Birka]
|
A bort a vízzel, a citrom levével, hámozott héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk úgy, hogy az egész felszíne habos legyen,...
[Levesek]
|
A babot átválogatjuk, jól megmossuk, főzőedénybe tesszük, vízzel leöntjük, és 5-6 óra hosszat állni hagyjuk. Ezután ugyanabban a...
[Levesek]
|
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Ha kész, leszűrjük, visszatesszük a lábasba. Olajat adunk hozzá,...
[Köretek]
|
A húst lehártyázzuk, 1 centis kockákra vágjuk, majd a vöröshagymakrémmel együtt, az olajon, lábasban megpirítjuk. A fokhagymakrémmel...
|
A megmosott és darabokra vágott csirkemelleket és - combokat a karikára vágott zöldséggel együtt feltesszük főni, annyi vizet adva hozzá,...
[Levesek]
|
A felforrósított zsíron rózsaszínűre pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát, jól megkeverjük, majd...
[Levesek]
|
3
1
A húst, miután fehér hártyáját lefejtettük, 6-6 szeletre vágjuk, kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát kis csíkokra vágjuk. A...
[Sertés]
|
Egy serpenyőbe tejszínt öntünk és felforrósítjuk. Hozzáadjuk a mandulát, kesudiót fűszereket és az egészet jól összeforraljuk. Végül...
|
Fazékba tesszük a megtisztított, feldarabolt csirkeaprólékot, a felkockázott sárga- és fehérrépát, zellert, a hagymát egészben,...
[Levesek]
|
1
A megtisztított aprólékot annyi vízben tesszük fel főzni, hogy ellepje. Az almát megtisztítjuk, félbevágjuk, magházát eltávolítjuk,...
|
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57