Navigáció: Címlap Receptek Bártfai Laci bácsi receptjei

Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek

Bártfai Laci bácsi bannere

Bártfai Laci bácsi receptes gyűjteménye

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!

Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Gasztrokalandor pontjai: 663
Bártfai Laci bácsi receptjei
„Petruskás” vajjal öntözött lazac recept

„Petruskás” vajjal öntözött lazac

A petrezselyem leveleit lecsipkedjük a szárról és finomra aprítjuk. A vajat megolvasztjuk, majd keverőtálban alaposan kikeverjük a reszelt...
Almával töltött pulykamell szelet recept

Almával töltött pulykamell szelet

A pulykamellből 4 egyenlő nagyságú szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, kissé besózzuk. Az almát meghámozzuk, és 0,5 x 0,5 cm-es...
Angol szalonna recept

Angol szalonna

A sonkasertések bőrös karajából úgy készítjük, hogy a karajról a csontot teljesen lefejtjük, ügyelve arra, hogy a húst sehol be ne...
1
Aszalt szilvás házisajt recept

Aszalt szilvás házisajt

A puha vajat reszelt sajttal, reszelt fűszerekkel és joghurttal kikeverjük. Kisebb formákba töltjük, hűtőben kifagyasztjuk. Az aszalt...
Bélszín baromfivirslivel tűzdelve recept

Bélszín baromfivirslivel tűzdelve

A sóban, olajban érlelt bélszínt 4 egyenlő, vastag szeletre vágjuk. Éles késsel bevágásokat készítünk a szeleteken és belehelyezzük a...
[Marha]
Besztercei töltött liba recept

Besztercei töltött liba

Az aszalt szilvát előző nap annyi Rumos-citromos vízbe áztatom, amennyi ellepi. Másnap kimagozom. A megtisztított, átöblített libát...
Citromos nyúlleves, dió galuskával recept

Citromos nyúlleves, dió galuskával

A vadnyúl elejét megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk, és vízzel felöntve fazékba tesszük. A megtisztított, megmosott és felkarikázott,...
[Nyúl]
Császárhús recept

Császárhús

A császárhúst a sonkasertések szalonnás oldalasából készítjük. Az oldalast a hasaljjal együtt téglalap alakúra formázzuk. A benne levő...
Csécsi vagy abált szalonna recept

Csécsi vagy abált szalonna

A tokaszalonna felső részén lévő mirigyeket levágjuk. Sóval bedörzsöljük, két-három napig állni hagyjuk. Ezután 4-5 napig kb. 12...
Dejós bundában sült töltött tojás recept

Dejós bundában sült töltött tojás

A megfőzött tojásokat, megtisztítjuk és hosszában kettévágjuk. A tojássárgákat a szardíniával együtt áttörjük, hozzáadjuk a vajat,...
Éticsigaleves recept

Éticsigaleves

A megtisztított (vízben többször megmosott, körömkefével megsikált házat), előkészített csigahúst (csigavillával kiszedjük a...
1
1
Gomolyás gombóc sajtmártással recept

Gomolyás gombóc sajtmártással

A gomolyatúrót burgonyanyomón áttörjük. A zsemlét nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük (használhatunk, ha van, aprítógépet is). A...
Gyümölccsel töltött jércemell recept

Gyümölccsel töltött jércemell

Az apróra vágott ananászból, mandulából, zsemléből, tojással, sóval tölteléket készítünk és a filézett jércemellet megtöltjük,...
Kanászpecsenye képes recept

Kanászpecsenye

A négy szeletre vágott sertéstarját elôkészítjük sütéshez. Közben a házias lecsót a csirkemájjal együtt ragunak elkészítjük. A...
Kapros csirkemell tokány recept

Kapros csirkemell tokány

A csirkemell filét vékony csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát is csíkokra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a finomra...
Kesudiós sült csirke recept

Kesudiós sült csirke

A megtisztított grillcsirkét, felvágjuk, kettévágjuk a mellet, combokat. A feldarabolt csirkét sózzuk, borsozzuk, és lisztbe mártva, egy...
1
Lengyel tojássaláta recept

Lengyel tojássaláta

A tojásokat megfőzzük, hűtjük, lehámozzuk és apró kockákra vágjuk, keverőedénybe helyezzük. A megtisztított hagymát apró kockára...
1
Magyaróvári sertésborda képes recept

Magyaróvári sertésborda

A borjúbordák széleit vékonyan többször bevágjuk, sózzuk, majd margarinban, vagy vajban megsütjük. Arra kell ügyelni, hogy a csontoknál...
Marhafartő savanyú lében recept

Marhafartő savanyú lében

A marhahúst feltesszük főni a megtisztított zöldségekkel, mint a húslevest. Amikor a hús megpuhult, a léből kivesszük és lehűtjük. Ha...
[Marha]
Meggyes borjúszűzpecsenye recept

Meggyes borjúszűzpecsenye

A borjúszűzpecsenyét megtisztítjuk és kb. 4 dkg-os érméket vágunk belőle. Kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk és félretesszük. Az...
[Marha]
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!