Navigáció:
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek
Bártfai Laci bácsi receptjei
A petrezselyem leveleit lecsipkedjük a szárról és finomra aprítjuk. A vajat megolvasztjuk, majd keverőtálban alaposan kikeverjük a reszelt...
|
Almával töltött pulykamell szelet A pulykamellből 4 egyenlő nagyságú szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, kissé besózzuk. Az almát meghámozzuk, és 0,5 x 0,5 cm-es...
[Szárnyas]
|
A sonkasertések bőrös karajából úgy készítjük, hogy a karajról a csontot teljesen lefejtjük, ügyelve arra, hogy a húst sehol be ne...
[Sertés]
|
1
A puha vajat reszelt sajttal, reszelt fűszerekkel és joghurttal kikeverjük. Kisebb formákba töltjük, hűtőben kifagyasztjuk. Az aszalt...
|
Bélszín baromfivirslivel tűzdelve A sóban, olajban érlelt bélszínt 4 egyenlő, vastag szeletre vágjuk. Éles késsel bevágásokat készítünk a szeleteken és belehelyezzük a...
[Marha]
|
Az aszalt szilvát előző nap annyi Rumos-citromos vízbe áztatom, amennyi ellepi. Másnap kimagozom. A megtisztított, átöblített libát...
[Szárnyas]
|
Citromos nyúlleves, dió galuskával A vadnyúl elejét megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk, és vízzel felöntve fazékba tesszük. A megtisztított, megmosott és felkarikázott,...
[Nyúl]
|
A császárhúst a sonkasertések szalonnás oldalasából készítjük. Az oldalast a hasaljjal együtt téglalap alakúra formázzuk. A benne levő...
[Sertés]
|
A tokaszalonna felső részén lévő mirigyeket levágjuk. Sóval bedörzsöljük, két-három napig állni hagyjuk. Ezután 4-5 napig kb. 12...
[Sertés]
|
A megfőzött tojásokat, megtisztítjuk és hosszában kettévágjuk. A tojássárgákat a szardíniával együtt áttörjük, hozzáadjuk a vajat,...
|
A megtisztított (vízben többször megmosott, körömkefével megsikált házat), előkészített csigahúst (csigavillával kiszedjük a...
[Levesek]
|
1
1
A gomolyatúrót burgonyanyomón áttörjük. A zsemlét nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük (használhatunk, ha van, aprítógépet is). A...
|
Az apróra vágott ananászból, mandulából, zsemléből, tojással, sóval tölteléket készítünk és a filézett jércemellet megtöltjük,...
[Szárnyas]
|
A négy szeletre vágott sertéstarját elôkészítjük sütéshez. Közben a házias lecsót a csirkemájjal együtt ragunak elkészítjük. A...
[Sertés]
|
A csirkemell filét vékony csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát is csíkokra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a finomra...
[Szárnyas]
|
A megtisztított grillcsirkét, felvágjuk, kettévágjuk a mellet, combokat. A feldarabolt csirkét sózzuk, borsozzuk, és lisztbe mártva, egy...
[Szárnyas]
|
1
A tojásokat megfőzzük, hűtjük, lehámozzuk és apró kockákra vágjuk, keverőedénybe helyezzük. A megtisztított hagymát apró kockára...
|
1
A borjúbordák széleit vékonyan többször bevágjuk, sózzuk, majd margarinban, vagy vajban megsütjük. Arra kell ügyelni, hogy a csontoknál...
[Sertés]
|
A marhahúst feltesszük főni a megtisztított zöldségekkel, mint a húslevest. Amikor a hús megpuhult, a léből kivesszük és lehűtjük. Ha...
[Marha]
|
A borjúszűzpecsenyét megtisztítjuk és kb. 4 dkg-os érméket vágunk belőle. Kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk és félretesszük. Az...
[Marha]
|
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57