Navigáció: Címlap Receptek Desszertek Bejgli

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Desszertek

1
1

Bejgli

Hozzávalók:
Tésztához:
500 g fehér bio tönkölybúzaliszt (TBL 70)
150 g teljes kiörlésű bio tönkölybúzaliszt (TGL 300)
300 g Rama margarin
60 g porcukor
1 db tojás sárgája (a fehérje pedig a bejgli megkenéséhez)
2 dl tej
25 g friss élesztő
csipet

Máktöltelékhez:

300 g darált mák
100 g porcukor
2 ek méz
100 g aszalt meggy
1 citrom reszelt héja
2 db savanyú alma (reszelve)
tej

Diótöltelékhez:

300 g darált dió
100 g porcukor
100 g nagyszemű mazsola
2 ek sárgabarack lekvár
1 narancs reszelt héja
tej
Bejgli képes recept
Elkészítés:
Töltelékek elkészítése:

1. A hozzávalókat összekeverjük, és annyi forró tejjel forrázzuk le, hogy jól kenhető, de ne túl híg krémet kapjunk.

Tészta elkészítése:

1. A kétféle lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval, és a két tenyerünk között szétmorzsoljuk benne a margarint, addig amíg egyenletesen el nem oszlik a lisztben.
2. Az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk a langyos tejben, és a tojássárgájával együtt a tésztához adjuk.
3. Alaposan kidolgozzuk, ha szükséges, kevés tejjel vagy liszttel korrigáljuk a tészta állagát, míg rugalmas tésztát nem kapunk.
4. Hat részre osztjuk, és rögtön sodorjuk, töltjük. Nem kell keleszteni, mint a többi élesztős tésztát!
5. Kb. 2 mm vastagságú téglalappá sodorjuk, aminek a hosszúsága megegyezik a tepsi hosszúságával. A diós-, illetve mákos tölteléket egyenletesen elkenjük rajta (az is kb. 2 mm vastagságú lesz), majd szorosan feltekerjük. Úgy tesszük bele a tepsibe, hogy a felcsavarás után a tészta vége a bejgli aljára kerüljön.
6. Ha elkészültek a bejglik, akkor a tetejüket megkenjük a megmaradt tojásfehérjével: először a bejgli hosszában, majd 20 perc pihentetés után keresztben, és újabb 20 perc pihentetés után ismét hosszában. Sütés közben ettől lesz márványos a bejgli. (A pihentetést egyenletesen meleg helyen végezzük.)
7. Ezt követően előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd vékony szeletekre vágva tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
klaudia212 adatlapjaklaudia212

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!

Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Gasztrokalandor pontok: 690
Kedvencekhez adta (1):
bogyorbeata
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (1)Add Comment
LoLa
...
Írta: LoLa, 2009. 12. 08
nyamismilies/smiley.gifsmilies/smiley.gif
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:1645
2009-12-07 18:13:22

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!