Navigáció: Címlap Receptek Desszertek Bejgli II.

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Desszertek

Bejgli II.

Hozzávalók:
A (1212 db) tésztához:
1800 g liszt
500 g vaj
250 g zsír
200 g porcukor
50 g élesztő
20 g
4 db tojássárgája
200 ml hideg tejszín
500 ml hideg víz

A mák, dió (1212 db) töltelékhez:
1700 g mák vagy dió
1000 g kristálycukor
300 g zsemlemorzsa
10 dl víz
4 db citrom lereszelt héja
2 késhegynyi őrölt szegfűszeg
mazsola
őrölt fahéj
Hirdetés

Elkészítés:
1. Az élesztőt a lisztbe kell morzsolni - nem kell keleszteni -, majd a többi hozzávalót is tegyük hozzá, és alaposan dolgozzuk el. A tésztának keménynek kell lennie.

2. A tésztát elosztjuk 1212 részre. Pontosan elosztva, 27 dkg-ra kimérve. Ezután felhasználásig tegyük hűtőbe a tésztákat!

3. Most elkészítjük a tölteléket. A vizet a cukorral fel kell forralni. És utána ráönteni a többi összekevert hozzávalót. Ezután ki kell hűteni, és szintén pontosan 27 dkg-ra kiadagolni.
Tipp! Célszerű előző nap elkészíteni.

4. A kimért tésztákat téglalap alakúra nyújtjuk és elsimítjuk rajta a kimért töltelékeket, úgy hogy körbe egy centiméter széles sávot hagyjunk tölteléktől mentesen!

5. Feltekerjük a bejgliket úgy, hogy a rövidebb oldalán az üresen hagyott peremet a töltelékre hajtjuk, és az egyik hosszabb oldalnál is így teszünk.
A felhajtott, széles oldaltól kezdjük szorosan feltekerni a bejglit. A felcsavart bejgliket lekenjük tojássárgájával, majd hagyjuk megszáradni rajta a tojássárgát.

6. Ha megszáradt, le kell kenni tojásfehérjével, közvetlen sütés előtt pedig a képen látható módon a tészta aljáig beszurkálni, hogy a gőz ki tudjon jönni belőle.

7. 180 C fokon, 25-30 percig sütjük.

Tipp! Célszerű előző nap elkészíteni, betölteni, feltekerni a bejgliket és csak másnap reggel sütni! Addig hűvös helyen legyenek!
Elkészítési idő: 1,5 óra
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Péter33 adatlapjaPéter33
Én 33 éves 170 cm 82 kg barna hajú és szemű férfi vagyok
Gasztrokalandor pontok: 3435
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:1728
2009-12-13 04:38:13

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!