Navigáció: Címlap Receptek Desszertek Bécsi kocka

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Desszertek

Bécsi kocka

Hozzávalók:
Hozzávalók a felső laphoz :

10 db tojássárgája
30 dkg porcukor
5 ek. hideg víz
35 dkg liszt
1/2 sütőpor

A kézépső lap hozzávalói:

10 db tojásfehérje
30 dkg porcukor
20 dkg finomliszt
1 csg. sütőpor
10 dkg tortadara

Az alsó laphoz (vízes piskóta):


25 dkg porcukor
4 egész tojás
1 db citrom héja és leve
20 dkg liszt
4 ek forró víz
1 cs sütőpor

A krémhez:

7,5 dl tej
10 ek. rétesliszt
20 dkg porcukor
30 dkg Ráma margarin
1 db citrom leve

A tetejére:

15 dkg csokoládé
2 ek. étolaj

Továbbá:

31×37 cm-es nagyméretű gáztepsi
szilikonos sütőpapír
Bécsi kocka képes recept
Elkészítés:
Elkészítése:

A z alsó lap:
A tojássárgákat a porcukorral,hideg vízzel habosra keverjük és hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
160 fokon,lassú tűznél megsütjük.

A középső lap:
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük,hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tortadarát is.
180 fokra melegített sütőben megsütjük.

A 3. lap:
A tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem,hozzáadtam a tojássárgákat,a citrom reszelt héját és levét és a 4 ek forró vizet.
Jól kidolgoztam.
A lisztet a sütőporral összekevertem és a masszába óvatosan bele kevertem.
Egy 31×37 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem és a tésztamasszát bele öntöttem,elsimítottam.
180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem.

A krém készítése:

A tejet a cukorral,liszttel csomómentesre kevertem és sűrűre felfőztem,majd kihűtöttem.
A margarinnal összekevertem és a citrom levével,jól kihabosítottam,hűtőbe tettem a tészta betöltéséig.
A 3. lap az alsó lap,ami egy vizes piskóta,fele krémet rásimítottam,befedtem a 2. lappal ,rákentem a 2. rész krémet és befedtem az első lappal.
Az első,fedő lap hullámos,enyhén "göröngyös.
Csokoládémáz is elhagyható.
Úgy is szép,mutatós sütemény.

Csokoládémáz:

Mikróban az eltördelt csokoládét az olajjal felolvasztottam és simára kevertem,a süteményt bevontam.

Megjegyzés:

Ezt a receptet egy kedves ismerősömtől kaptam,nagyon megtetszett és megsütöttem.
Eredetileg a felső lapot ketté vágjuk és így nem kell hozzá a 3. lap.
Mivel gáztepsi méretre szólt a recept,abban is több méret van,az enyém nagyon nagy méret,így a lapom vékony lett ahhoz,hogy elvágjam,a képen is látható.
Emiatt sütöttem a 3. lapnak egy vizes piskótát .
Ha kisebb méretű tepsiben készül,akkor ketté vágható a tészta.
Így is nagyon szép és finom lett.
Elkészítési idő: 1,5 óra
KategóriákKategóriák:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Edit adatlapjaEdit
Házas vagyok,2 leánygyermekes anyuka és 3 fiú unokás nagymama.
Gasztrokalandor pontok: 34246
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:4080
2013-08-27 23:21:20

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!