Navigáció: Címlap Receptek Desszertek Barcelona címeres charlott

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Desszertek

Barcelona címeres charlott

Hozzávalók:
Hozzávalók: Piskótatekercshez: 6 tojás 12 kanál cukor 12 kanál liszt Lekvár Krémhez: 1 csomag pudingpor 1 zacskó zselatin (a pici zacskó, amelyik akkora, mint a sütőpor) kevés rumaroma (lehet dió, mandula, ízlés szerint) 2 dl tejszín Díszítéshez: marcipán
Barcelona címeres charlott képes recept
Elkészítés:
A tojássárgáját krémesre keverem 6 evőkanál vízzel és a cukorral.

Majd beleforgatom a lisztet és a tojásfehéjér.

Gáztepsiben piskótát sütök.

A pudingporból a zacskón leírtak szerint pudingot főzök. (Én vaníliásból szoktam).

A zselatint közben beáztatom a zacskó szerint leírtak alapján vízbe. Amikor a puding elkészül még forrón belekeverem a zselatint.

Amikor kihül beleforgatom a felvert tejszínhabot. Madj az aromával ízesítem.

Egy tálat kibélelek fóliával és körberakom a felszeletel piskótatekerccsel.

A közepébe öntöm a krémet. Hűtőbe teszem pár órára, hogy a krém megdermedjen.

A díszítéshez a marcipánmasszát kisodrom vékonyra.

A tálból egy tálcára kiöntött tortára ragasztom lekvárral. Tetszés szerint marcipánnal díszítem.
Elkészítési idő: 1,5 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
sebloeb adatlapjasebloeb
Imádok sütni, főként a tortákat készítem legszívesebben
Gasztrokalandor pontok: 1120
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:2091
2010-04-21 00:39:31

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!