Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Birka
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
10 személyre
6 ek. olívaolaj 2 kg kicsontozott sovány bárányhús, 2-3 cm-es kockákra vágva 3 nagy fej hagyma, finomra vágva 4 gerezd fokhagyma, finomra vágva 3 tk. marokkói fűszer (2,5 cm fahéjrúd, 2 teáskanál szemes feketebors, 2 teáskanál gyömbérpor, 2 teáskanál kurkumapor, negyed teáskanál reszelt szerecsendió, A fahéjat és a borsot szárazon megpirítjuk, míg kiadja az aromáját. Megőröljük, és hozzákeverjük a többi fűszert. Azonnal felhasználjuk, vagy légmentes edényben, fénytől védve tároljuk.) 1 tk. őrölt kömény egy 2cm-es darab friss gyömbér, meghámozva és vékonyra szeletelve 4 ovális alakú paradicsom, lehéjazva, kimagozva és felkockázva 500 ml félszáraz fehérbor 500 ml csirkealaplé 200 g aszalt sárgabarack tengeri só és fekete bors
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
Nagyobb lábasban felforrósítunk 3 ek. olívaolajat, majd a bárányhúst nagy lángon, adagokban megpirítjuk.
A már kész adagokat szűrőkanállal kivesszük, szükség esetén pótoljuk az olajat. A lángot kisebbre vesszük, az edénybe tesszük a hagymát, pár percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a marokkói fűszert, a köményt és a gyömbért. Még egy percig kevergetjük, majd a húst visszatesszük az edénybe. Hozzáadjuk a paradicsomot, a bort és az alaplét, felforraljuk, majd lefedjük, és kis lángon pároljuk 2 óráig. A húshoz adjuk a sárgabarackot, és ellenőrizzük az ízesítést. További 20 percig készítjük, vagy míg a bárányhús omlósan puha nem lesz. Párolt kuszkussszal és zöldséggel, esetleg salátával tálaljuk.
Elkészítési idő:
3 óra
|
||||||
Kategóriák:
|
||||||
id:1908 |
2010-04-01 11:08:36 |