Navigáció: Címlap Receptek Levesek Báránykaraj leveles tésztában

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Levesek

Báránykaraj leveles tésztában

Hozzávalók:
6 személyre
150 g hagyma
200 g sárgarépa
1/4 zeller
1500 g báránycsont
60 ml olaj
2-2 ágacska kakukkfű és rozmaring
300 g spenót
2 gerezd fokhagyma
, bors,
ételsűrítő
4 ek.finomra vágott petrezselyem
4 lap mélyhűtött leveles vajas tészta
800 g kicsontozott báránykaraj
6 szelet pármai sonka
1 db tojássárgája
Hirdetés

Elkészítés:
A zöldséget meghámozzuk és durvára aprítjuk. A csontot leöblítjük, szárazra töröljük és 2 ek.forró olajban megforgatjuk. Hozzáadjuk a zöldséget, a leöblített zöldfűszerereket és tovább pirítjuk az egészet. Felöntjük 1 liter vízzel, és kb. 3 órán át főzzük. A levét leszűrjük és zsírtalanítjuk. A spenótot megmossuk és megpároljuk. Kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, kinyomkodjuk és összeaprítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, majd sóval, borssal és a petrezselyemmel együtt a spenóthoz keverjük.A tésztát hagyjuk felengedni. A bárányhúst fűszerezzük, 2 ek. olajon minden oldalát megpirítjuk és lehűtjük. A süt?t 220°C fokra felmelegítjük. A sonkát átfedve lefektetjük, rásimítjuk a spenótot, a húst a közepére helyezzük, és feltekerjük. A tésztát kinyújtjuk, belecsomagoljuk a sonkás húsroládot, kizsírozott tepsibe rakjuk, és megkenjük tojássárgájával. A tekercset 30-35 percig sütjük, majd a kikapcsolt sütőben kb. 10 percig pihentetjük.A húslét a felére forraljuk, majd ételsűrítővel besűrítjük, és külön csészében kínáljuk a sült mellé.
Ilyenkor húsvétkor nagyon ajánlott.
Elkészítési idő: 30 perc
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Péter33 adatlapjaPéter33
Én 33 éves 170 cm 82 kg barna hajú és szemű férfi vagyok
Gasztrokalandor pontok: 3435
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:1937
2010-04-04 11:53:32

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!