Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Birka
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
A kenyeret kis kockákra vágjuk.A friss kakukkfüvet leöblitjük,apróra vágjuk.A fokhagymát meghámozzuk,felaprítjuk.A fenyőmagot összevagdaljuk.A sajtot szintén kis kockákra vágjuk.A kenyeret összekeverjük a kakkukfűvel,a fokhagymával,a fenyőmaggal,a sajttal,a mézzel,2 evőkanál olívaolajjal,és sóval,borssal ízesítjük.Jó alaposan összedolgozzuk.A sütőt 200 fokra előmelegítjük.A húst megmossuk,szárazra töröljük.Felforrósítjuk a maradék olajat egy serpenyőben,és a hússzeletek mindkét oldalát 1-2 perc alatt hirtelen megpirítjuk benne.Sózzuk,borsozzuk és egy tűzálló tálba rakosgatjuk.A visszamaradt olajat a húsra locsoljuk,és ráhalmozzuk a sajtos masszát.Kissé a húsra nyomkodjuk,és a forró sütőben kb.15 percig sütjük.Felforralunk 3,5 dl vizet egy lábasban,beleöntjük a tejet,és belekeverjük a burgonyapüréport.Végül a margarinnal és sóval,borssal ízesítjük.A hússal tálaljuk.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
|
||||||
id:605 |
2009-03-14 22:46:22 |