Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
HOZZÁVALÓK (4 személyre): 80 dkg csirkezúza, 20 dkg sertés velő, 20 dkg kakas töke, 6 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 db sárga paprika, 1 db paradicsom, só, bors, pirospaprika ( ízlés szerint ), csipetnyi majoranna, kevés babérlevél, 1 dl vörösbor
Baranyai zúzás-velős kakas töke pörkölt képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A vöröshagymát kockára vágjuk, zsiradékon ( olaj v. zsír ) aranysárgára pirítjuk, majd a megtisztított és összevágott csirkezúzával pirítjuk tovább. A tűzről levéve pirospaprikával megszórjuk, majd pedig vízzel felöntve pároljuk. Ízesítőként kevés babérlevelet, egy csipet majorannát, őrölt feketeborsot és zúzott fokhagymát adunk hozzá. 1 1/2 óra párolás után belerakjuk a kakas tökét, és további 1 órát főzzük. Közben beletesszük a paradicsomot és sárgapaprikát. A főzési idő kb. 2 1/2 - 3 óra. Mielőtt a pörköltet befejeznénk, hozzáadjuk a tisztított sertés velőt, és készre pároljuk. Köretként házi tarhonya, galuska, kapros túrós csusza, stb. illik hozzá.
Fortély: Mielőtt befejeznénk, ízét karakteresebbé tehetjük kevés vörösbor hozzáadásával.
Elkészítési idő:
2 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:1026 |
2009-10-27 20:34:37 |